7 четения

ОБУЧЕНИЕ „ДЕЦА УЧАТ ДЕЦА ДА ПРАВЯТ ДОБРИ ДЕЛА“ В ГАБРОВО

Обучение под надслов „Деца учат деца да правят добри дела“ ще се проведе в Габрово на 11 октомври в зала „Възраждане“. Целта на благотворителното събитие, инициирано от Корпорация „Развитие“ е възможно най-много подрастващи да бъдат привлечени към каузата на дарителството и благотворителността.

Обучението, организирано в партньорство с Община Габрово ще има два акцента – премиера на документален филм, представящ подробно движението и събитието от месец април в зала „Орловец“ и дарителска акция, при която, вече участвали в подобни кампании деца връчват на свои връстници, от местни училища, дарения под формата на вещи и целева финансова подкрепа, осигурени от дарители.

Събитието ще даде възможност да се говори за социалните предизвикателства, за нуждата от подпомагане и по-активната роля на общността и младите хора в тази дейност.

Движението „Деца учат деца да правят добри дела“, създадено от Корпорация „Развитие“, е насочено към деца с отношение към дарителството и подпомагането, които имат желание да бъдат преки участници в обучение, показващо процеса на подготовката и на самото даряване.

Целта е възрастните да осигуряват средствата и ресурсите за даренията, а децата да извършват останалата част от дейността – логистика, участие в конкретната дарителска акция, общуване с нуждаещите се. Корпорация „Развитие“ ще осигури 10 хиляди лева за дарителската кампания „Деца учат деца да правят добри дела“ в Габрово.

Източник: Община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!