26 четения

Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 12 – 18 октомври

Време за израстване и осъзнаване, използвайте интелекта си, за да покажете своя потенциал

 

Здраве: Днес и през уикенда следете кръвното си налягане и не се ядосвайте, защото може да си навредите на здравето. Приемайте живота по-философски. В понеделник и вторник не е благоприятно време за вадене на зъби, но е прекрасен момент за посещение на зъболекаря за изчистване на зъбен камък или поставяне на пломба. В сряда и четвъртък се обличайте според времето навън и си обърнете внимание, ако почувствате тежест в краката. Нека бъдат по-прецизни с лекарските препоръки всички, които страдат от разширени вени.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са всички от периода. Заради фазата на Луната растежът на косъма се ускорява. Коламаска можете да направите днес, през уикенда или в сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – понеделник и вторник. Обеци и татуировка: Забранено е поставянето на обеци днес и през уикенда, а татуиране на тялото може да протече с усложнения, ако го направете в дните от понеделник до четвъртък. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури.

Хранене и диета: Хапвайте по малко и начесто, защото Луната е нарастваща и организмът по-трудно топи мазнини. Точно обратното, трупа ги с лекота, ако прекалим с угощенията. Днес и през уикенда включете в менюто си плодове и не изключвайте месото. Можете да го хапвате с гарнитура от пресни или задушени зеленчуци. В понеделник или вторник направете кремсупа от кореноплодни зеленчуци, които вече са в изобилие – ряпа, моркови, картофи, целина. Определете сряда или четвъртък като ден, в който ще хапвате само постно. Ще видите, че този режим с един постен ден в седмицата ще ви се отрази прекрасно. За любителите на лунната диета – тя стартира във вторник, 16 октомври, точно в 21,01 часа и трае до следващия ден в същия час.

Основни звездни аспекти: През следващата една седмица Луната гостува в Стрелец, Козирог и Водолей. Това е време за израстване и осъзнаване. За поставяне на интелектуални начала или начала в сферата на личностното развитие. Да внимават всички, родени в Стрелец, Козирог и Водолей. За тях седмицата предлага доста промени и шансове за обръщане на нова страница. Но не само те, а всички могат да се възползват от силата и енергията на планетите през тази седмица. Още днес Слънцето и Плутон са в квадратура, а Меркурий и Сатурн – в секстил. Няма да закъснеят финансовите резултати от всичките ви старания в последните месеци. Мнозина именно днес ще са зарадвани от извънредно плащане, което да заздрави бюджета им. Други ще получат подкрепа за идеите си, а трети ще имат шанса да блеснат със своите мисли и разсъждения. Използвайте интелекта си, за да покажете своя потенциал. В понеделник Меркурий е в съвпад с ретроградната Венера. Бъдете толерантни и не позволявайте на емоцията да властва, защото ще ви постави в неловка ситуация сред хората, с които общувате. Дори и тези, които ви дразнят, могат да ви покажат нещичко. Допуснете ги до себе си, вместо да ги отблъсквате. Можете да подобрите взаимоотношенията си с важни личности, стига вие да го искате. Ще ви е от полза, за да тръгне деловата ви седмица по мед и масло.

 

ОВЕН

Имайте търпение

През тази седмица очаквайте челен сблъсък с авторитети, от които трябва по-скоро да се получите, отколкото да възприемате конспиративно. Примирете се с положението си и приемете, че не можете да надскочите своята собствена сянка. Сторите ли го, проблемите ще са далече от вас. Инатите ли се, искате ли да се докажете и покажете на всяка цена, звездите ще ви покажат, че сега не е моментът за това. В сферата на личните взаимоотношения сега настъпва период на тайни, недоизказани думи и трансформации. Нервното напрежение расте и е във ваши ръце да не палите искрата на раздора, а да гасите емоциите с блага усмивка и търпение.

 

ТЕЛЕЦ

Период на откровения

Това е седмица, в която вие трябва да сте гъвкави и адаптивни, без да позволявате на никой да ви налага волята си без ваше желание. Ще бъдете омайвани от различни авторитети, които ви изглеждат привлекателни. Двоумите се дали да тръгнете по техните стъпки, но е по-добре да запазите своята идентичност. Каквото и да ви предлагат, не го приемайте точно сега. В момента сте под въздействие на необичайни емоции и сте прекалено доверчиви, особено ако някой ви обърне внимание. Не можете да вземате реалистични решения. Оставете ги за по-нататък. В сферата на любовта и личния ви живот настъпва период на откровения. Доста прями ще сте с половинката, което е и предпоставка да си кажете множество истини.

 

БЛИЗНАЦИ

Работа и ангажименти

През този период вие няма да обръщате никакво внимание на финансите и бюджета си, а все ще търсите различни проблеми за разрешаване – в личния си живот, в професионалния, в сферата на взаимоотношенията. Ще загубите сериозен шанс за осъществяване на добра сделка, която да ви осигури приходи. Бъдете реалисти и гледайте по-далече от носа си. Обърнете внимание на своята физика, на биоритъма на тялото си. Периодът е натоварен откъм работа и ангажименти, а вие се чувствате уморени. Пробвайте да релаксирате чрез разходки и повече мигове сред природата или пък във фитнес залата. Ще ви се отрази добре.

 

РАК

Спокойни сте

В следващите дни вие ще успокоите нервната си система, защото получавате доста добри доходи, които ви гарантират спокойствието и стабилността на семейния бюджет. Не е тайна, че когато усещате семейството ви да се чувства добре, сте повече от щастливи и доволни. Ретроградната Венера се движи в знак, сходен по стихия на вашия, но ви забранява новите начинания в сферата на личния живот и личните взаимоотношения. Бъдете по-внимателни при осъществяване на връзки с непознати и не се доверявайте изцяло на тях и техните обещания. Работната седмица предстои да е динамична и ще ви се наложи да вземате някои бързи решения, за които нямате време за размисъл. Подгответе се. Всичко ще завърши благополучно.

 

ЛЪВ

Вие определяте посоката

Периодът стартира за вас доста динамично. Налага се да вземате решения, за които се чувствате неподготвени още днес. Не се притеснявайте, всичко ще мине благополучно и без излишни сътресения. В момента на работното място искате да се изявите като авторитети, които определят посоката на вятъра и около които трябва да се завърти светът. Внимавайте, това е нож с две остриета. Работната седмица изисква да си дадете малко повече почивка и да не се нагърбвате с ангажименти, които не можете да свършите подобаващо. А вие точно това искате – да блеснете чрез активност, да захванете хиляди неща, а след това не мислите как да ги вършите паралелно.

ДЕВА

Неприятни срещи

През следващите седем дни ще бъдете раздвоени между лично и делово. Между взаимоотношенията в семейството и ангажиментите, които имате на главата си. Въпреки всичко финансовото ви състояние се запазва в едни доста добри граници, дори имате възможност да направите и спестявания, които да поставите настрана в банкова сметка или депозит. През новата работна седмица се пазете от неприятни срещи с хора, които не искате да виждате и от които страните. Ще ви залее злобата и ненавистта им, а негативното им отношение към вас може сериозно да наруши емоционалния ви баланс. Просто странете и откажете да излезете на среща.

 

ВЕЗНИ

Нов период

Вие се намирате в забележителен период. Такъв е заради своето разнообразие откъм планетарни аспекти. Премина новолунието във Везни, а то беше първа страница от един нов период, в който вече живеете. Бъдете внимателни, защото можете да стъпите накриво, крачейки прекалено самоуверено по пътя напред. Ретроградната Венера е причина сега нещата да ви се случват по-бавно, а хората да са по-резервирани към вас самите. Имайте малко търпение. Опитайте да не се държите детински, а да мислите трезво за всичко, което ви предстои. Не се оплаквайте, а вземете живота си в ръце. Дори и сега да имате малки затруднения, те ще отшумят до месец. Но е факт, че вече живеете в нов период.

 

СКОРПИОН

Интелектуален подем

И вие като Везните се намирате в един доста разнообразен етап през есента. Имате хиляди идеи, които обаче точно сега няма как да бъдат сбъднати изцяло. Преминавате през препятствия, чиято цел е да ви забавят или да ви спрат, за да не извършите определени „лудешки” постъпки. Меркурий вече е гост в знака ви, вдъхващ повече интелектуален потенциал и гъвкавост на ума. Използвайте планетата, когато ви е необходимо да се изразявате писмено или устно. Ще бъдете доста по-словоохотливи и издържани в речите си. Не забравяйте, че Венера е ретроградна и отново е нагости във вашия знак. Почистете живота си от хора, на които не можете да имате доверие. Трябва да го сторите. Ще се справите.

 

СТРЕЛЕЦ

Забележителна седмица

За вас следва забележителна седмица. Луната се движи във вашия знак и активира силна енергия. Не е изключено днес и през уикенда да сте генератор на нови идеи и да открехнете една съвсем нова страница в живота си, захвърляйки на боклука стари връзки и отношения, от които вече нямате и никаква нужда. Направете го и бъдете щедри в чистката, като първо започнете с финансовите си длъжници. Поне с онези, за които вече стана ясно, че никога няма да ви върнат борчовете, а все ви търсят пари назаем. Новата работна седмица ще ви вдъхне идеи за придобиване на знания. Не е изключено да се поинтересувате от повдигане на ценза си чрез сериозен квалификационен курс.

 

КОЗИРОГ

Набирате скорост

И за вас следващата седмица е подготвила вихрушка от промени и новости в живота ви. Новолунието във Везни вече ви помогна да стъпите на по-здрава основа в служебен аспект и да потърсите нови перспективи за развитие. Истината е, че сега виждате плодовете на своя труд от цялата година. Сега успявате да заздравите финансовото си състояние и да подобрите своите спестявания. Чувствате се спокойни и горди със себе си. Меркурий вече гостува в Скорпион, откъдето ви помага да сте гъвкави и находчиви към всякакви нови предложения. Ретроградната Венера също в този знак обаче е причина да разрушите някои стари връзки или да се върнете към приятели, с които сте прекъснали нелепо своите взаимоотношения. Тук сте крайни и решителни – и към развалянето, и към сдобряването.

 

ВОДОЛЕЙ

Иска се гъвкавост

Вашата седмица също ще бъде забележителна и запомняща се. Сега вие формирате впечатление от всяка една казана дума от приятелите или хората, с които общувате. Много дълбоко вниквате в желанията им и инстинктивно записвате в главите си впечатленията от разговорите с тях. Аналитични сте и никой не е в състояние да ви излъже. Меркурий навлиза в Скорпион, за да ви поднесе няколко динени кори или да разиграе на хазарт част от плановете ви. Затова и не си правете прекалено големи сметки за това какво искате да постигнете в следващия месец. Събитията ще се сменят динамично, а от вас се иска да сте адаптивни и да действате според обстоятелствата.

 

РИБИ

Активен период

За вас следва активен период. Навлизането на Меркурий във Везни събуди доста стари теми, които бяха посъбрали прах в живота ви. Ще трябва да проявите по-голяма гъвкавост и да се адаптирате към бързо променящите се обстоятелства. Сферата на любовта и личните взаимоотношения остава критична точка в хороскопа ви, защото точно сега вие се чувствате недоразбрани. Има проблем в комуникацията между вас и околните, но и това ще отшуми. Важно е да го знаете и да го отчитате при евентуални малки спорове и сблъсъци. През новата седмица не вземайте важни финансови решения. Ще са във ваш ущърб.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

12 октомври. Вашата неутолима страст са разговорите, но винаги с нотка резервираност. Такива сте си вие и вашите близки са ви възприели така. Иначе сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира друг. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да не предизвиквате промени, а да живеете за хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

Здраве: Възможни са проблеми с имунитета, с гърлото, носоглътката и сливиците.

13 октомври. Сами сте си избрали да се родите на тази дата. Вървите бавно, но изненадващо успешно по улиците на своето битие, някои от които са залостени с прегради и бариери. Всички трудности ви учат на упоритост и нови знания. Уменията като ловкост, пресметливост и издръжливост, които придобивате, ще ви помагат през целия живот. Важното е да отстранявате всички бариери сами, да преодолявате всяко едно препятствие без чужда помощ. Полагате ли усилия, следвате ли целите си, успехите сами ще дойдат.

Навлизате в година на анализ и преоценка на изминалите девет години. Нужно е да бъдете критични към себе си и към хората около вас. От друга страна, това е година, удобна за обучение и преквалификация и вие трябва да използвате това време пълноценно.

Здраве: Възможни са проблеми с лимфните възли, кожни инфекции.

14 октомври. Цветът на вашия живот е розовият. Живеете ден за ден, обичате искрено и говорите непринудено. Нещата наоколо се променят с всяка изминала минута и никога не можете да кажете какво ще бъде утре. Влюбени сте в авантюрата. Мнозина от вас се увличат по тази страст към промени и така забравят границата. Те никога не спират на едно място, за да свият гнездо, да създадат дом и семейство. Ако не желаете да сте сред тях, научете се да бъдете постепенни, постоянни и рутинни в действия си. Обичайте, но и позволявайте да ви обичат.

Следващата година ще ви помогне да си стъпите на краката във финансов аспект. Това ще е година на материална стабилност, просперитет в работата и парични придобивки. Не отказвайте на предложение за нова работа. Ще се озовете на позиция, на която не сте и предполагали, че можете да се озовете.

Здраве: Възможни са обостряния на хронични заболявания. Пазете коленете.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *