Хирургична операция за разделяне на сиамски близначки от Бутан ще бъде извършена тази седмица в Мелбърн

Сиамски близначки от Бутан ще бъдат подложени на операция за разделянето им в болница в Мелбърн тази седмица, предаде ДПА.
Четиринадесет месечните Нима и Дава Палден се свързани в областта на гръдния кош и поделят един черен дроб и части от червата. Близначките пристигнаха от Бутан този месец.
Маратонската хирургична интервенция за разделянето им е планирана за петък, оповестиха лекари от Кралската детска болница в Мелбърн.
“Чувстваме, че можем да удовлетворим желанието на майка им – да разделим по хирургичен път Нима и Дава”, заяви ръководителят на отделението по детска хирургия в болницата Джо Крамери.
Двете деца бяха подложени на физиотерапия и получиха медицински грижи миналата седмица. След направените тестове и прегледи със скенер, хирургичният екип обяви, че е уверен в успешното извършване на операцията. “Изправени сме пред предизвикателството да разделим близначките и да съхраним доброто функциониране на органите им”, допълни Крамери.
Как ще функционират поделяните от близначките органи, няма да е известно, докато се извършва операцията, отбелязаха лекари.
“Тя включва разделяне на черния дроб, а това е свързано с потенциална загуба на кръв”, поясни хирургът Том Кларнет. Според него, хирургичната намеса, която крие реален риск от усложнения, може да продължи между 6 и 12 часа.
Преди 9 години в същата болница успешно бяха разделени близначките Тришна и Кришна от Бангладеш с 38-часова операция. Двете деца сега живеят в Аделаида, Южна Австралия, заедно с родителите си.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *