13 четения

Рецидивистът, пребил пастир в Хотница, остава в ареста

С определение на Районен съд – В. Търново, на 52-годишен мъж от Габрово е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него в РУ – В. Търново, се води досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив. Васил преби жестоко с тесла пастир на крави в Хотница преди броени дни. Раненият все още е на командно дишане в реанимация в търновската болница.

 


Пазач в кравеферма в Хотница с 40 регистрации и 16 присъди съсече с тесла пастир и се скри в хотел

Публикувано на: 08,10,2018г.

70-годишният Живко Александров бере душа в болница, злодеят е в ареста

МЪЖ С 40 КРИМИНАЛНИ РЕГИСТРАЦИИ И ОСЪЖДАН 16 ПЪТИ в нетрезво състояние съсече с тесла пастир в кравеферма в Хотница след скандал между двамата, задигна му около 500 лева и се скри в габровски хотел. Злодеянието е извършено в нощта срещу петък. Сутринта около 6,30 часа собственикът на кравите намерил своя пастир Живко Александров в кръв във фургона в стопанския двор, където живее. Фермерът, който гледа около 50 крави, веднага се обадил на тел.112, а 70-годишният кравар бил закаран в търновската реанимация с множество рани по тялото и все още e с опасност за живота след операция от неврохирург.

ЗЛОДЕЯТ Е СПИПАН ЧАСОВЕ ПО КЪСНО ОТ ТЪРНОВСКАТА ПОЛИЦИЯТА в хотел в Габрово, където отишъл с такси от Хотница. Това съобщи ст. комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР, на пресконференция в събота заедно с районния прокурор Тихомир Шабов и наблюдаващия случая негов колега. Извършителят на кървавото деяние е 52-годишният В. М. А. от Габрово, който е с 40 криминалистически регистрации и е бил осъждан 16 пъти, заяви ст. комисар Машов. Нападателят е лежал в затвора от 1985 г. до 2016 г. за взломни кражби, измами и за два пъти бягство от казармата, до момента няма данни да е бил обвинен за побой или насилие.

В злополучния ден бандитът и Живко се скарали. Ден по-рано бившият затворник бил отишъл във фермата, за да работи като пазач. По-рано тази година работел от време навреме в същата ферма. След като около 17 часа в петък нападателят е бил открит в хотел в Габрово, където бил наел стая след престъпното деяние, той направил пълни самопризнания по случая. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда при опасен рецидив, като му е наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Ст. комисар Димитър Машов уточни още, че собственикът на фермата не подозирал за криминалното минало на пазача, а той не се познавал с жертвата си. По думите на арестувания В. М. А. до побоя се стигнало след скандал между двамата, като нападателят признал още, че бил употребил алкохол. След като Живко Александров паднал, облян в кръв на земята, нападателят извикал такси и избягал от фермата. Полицията подозира, че задържаният е отнел и около 500 лева от жертвата си, посочи още ст. комисар Машов. Точната сума не може да се изясни, тъй като пастирът е в критично състояние в ОАРИЛ.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Рецидивистът, пребил пастир в Хотница, остава в ареста

  • 08.10.2018 в 18:35
    Permalink

    Как това съдебно недоразумение е било свободно ?! Как работодателя го е наел без свидетелство за съдимост ? Ха, сега да му прибавят и старите присъди, да го осъдят с максималната присъда за убийство(потърпевшият е оцелял не поради реакцията на рецидивиста) – като влезе на топло, повече да НЕ излиза. И никакви „правни“ номера: бил пиян/невменяем, бил афектиран, болен бил от хияда болежки !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!