Българското училище за политика прави среща по проблемите на децата | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Българското училище за политика прави среща по проблемите на децата

Публикувана на: 11.10.2018г. 293 прегледа

СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА ДЕЦАТА ОТ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ ОРГАНИЗИРА ДНЕС ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЗА ПОЛИТИКА „ДИМИТЪР ПАНИЦА”. На срещата ще бъдат представени статистически данни и изводи от национален анализ за проблемите на децата, изготвен по поръчка на училището за политика, като специално внимание ще бъде отделено на проблемите на децата в Северна България. Автор на изследването е Ивайло Миланов – експерт „Работа с деца и семейства“. Свои наблюдения ще представи и търновката Марияна Георгиева, която е образователен експерт и се е занимавала с проблемите на децата в страни от Европа и действащите там добри практики за решаването на някои от тях.

Срещата за обмен на опит в Северна България и националният анализ се осъществяват в рамките на проект „Гласът на българските деца”, който се реализира от Българското училище за политика „Димитър Паница” с експертното съдействие на Националната мрежа за децата. Проектът е създаден, за да засили процеса на формулиране и прилагане на адекватни детски политики и да подпомогне въвеждането на добри практики за разрешаване на актуални проблеми.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!