7 четения

Хубавото време продължава, от понеделник още повече слънце и топло

През нощта ще има променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 6 и 9. За В. Търново се очаква минимална температура около 8 гр. През деня ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър североизток. Максималните температури ще бъдат между 19 и 22. За В. Търново се очаква максимална температура около 21 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.0 гр. през 1964 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 0.2 през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 27 минути и ще залезе в 18 часа и 40 минути. Фаза на Луната: три денонощия след новолуние.

До неделя ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и 9, максималните между 19 и 22. От понеделник до четвъртък ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8, максималните между 20 и 23.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до неделя ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат между 9 и 11. От понеделник до четвъртък ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще се задържат около 12 гр. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5-6 гр. по- ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *