Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни при проверка | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни при проверка

Публикувана на: 12.10.2018г. 2017 прегледа

ДВАМА УНИФОРМЕНИ полицаи от Велико Търново са наказани дисциплинарно, а преписката е пратена на прокуратурата за вземане на отношение, научи „Борба“ вчера. СЛУЖЕБНАТА ПРОВЕРКА ЗАСТИГНА двамата служители на МВР във Велико Търново заради заснет клип с ругатни и обиди срещу футболисти. Патрулният екип се отзовал по сигнал на тел. 112 за нарушаване на нощната тишина в жилище в старата столица в края на август т.г. В апартамента имало група млади футболисти. Те били наругани от полицаите, а някой заснел ругатните. Дни по-късно обаче видеото е било пуснато в интернет, след което стана и достояние на медиите.

„Не сме чакали записът да се появи в интернет, за да започнем проверка. Преди около седмица ние получихме филма и в момента върви служебно разследване срещу двамата служители, които са участвали в случая“, заявиха тогава от управлението в старата столица. По предварителна информация имаше данни, че само единият полицай е псувал и обиждал грозно юноши от футболните отбори – „Етър“ и „Локо“ Дряново. Въпросният полицай е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който е служител на РУ – Велико Търново, от няколко години и с добри служебни атестации до момента. Сега обаче е наказан и колегата му, който е бил на проверката в жилището. Скандалното видео взриви социалните мрежи, но част от коментиралите питаха какво правят посред нощ сами 15 – 16-годишни и къде е родителският контрол. Други настояваха полицаите да са по-безкомпромисни с нарушителите.

Н. ГЕОРГИЕВА

loading...

Коментари за "Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни при проверка"

  • 12.10.2018 в 18:13

    И защо ги наказват?Попитаха ли съседите на „обидените“ копеленца?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!