До края на месеца търновци могат да практикуват безплатно китайския метод за здраве и душевен мир – Фалун Дафа

Безплатно практикуване на метода за постигане на душевен баланс, здраве и самоусъвършенстване Фалун Дафа ще се провежда във Велико Търново до 31 октомври. Всеки ден доброволката и ученичка на създателя на учението – Ли Хонгджъ, Валентина Марчева от Пловдив ще води срещите в парк „Марно поле“. Упражненията от понеделник до петък ще започват от 17:00, а през уикенда от 10:00 часа. Сеансите продължават около 2 часа и по традиция се извършват на зелени площи.

„Фалун Дафа е древна система от Буда школата, която издига в култ трите й основни принципа – истинност, доброта и търпение. Тя включва специални медитативни упражнения – 5 на брой, и не се изискват някакви специални спортни умения, за да ги повторите. Някои от тях дори са в седнало положение – поза лотус“, споделя Валя.

Тя допълни, че равномерното дишане по време на сеансите е от ключово значение, а редовното им изпълнение води до подобряване на здравето, намаляване на стреса и поддържане на добър тонус. По този начин човек повишава имунната си система и държи болестите далеч от себе си.

Пловдивчанката увери, че всеки може сам да се увери в силата на практиката и е нужно единствено да се включи в упражненията. Казва, че те дават облекчение на всякакви болки и телесни страдания, за които дори обезболяващите в аптеката нямат ефект. Твърди, че методът помогнал на самата нея да се справи със заболявания, които преди отнемали енергията й и я лишавали от възможността да води пълноценен живот.

Доброволката е категорична, че Фалун Дафа може да изцери дори тежки и хронични заболявания, да помогне за по-бързото заздравяване на костите след фрактури, да допринесе за преодоляване на депресии и фобии.

Преди да концентрира този месец знанията и уменията си по практиката във Велико Търново, Валя участвала в европейската Фалун Дафа конференция в Прага, където последователи на метода от цял свят обменили опит.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *