Тийнейджъри ще управляват Община Павликени

ТИЙНЕЙДЖЪРИ ОТ УЧИЛИЩАТА В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГРАДА ЗА ЕДИН ДЕН ДНЕС. Момичетата и момчетата ще влязат в кметския кабинет, ще седнат в столовете на общинските съветници и ще се превърнат в експерти в администрацията за няколко работни часа.

Поводът за тази размяна на ролите е Денят на българската община, който се празнува на 12 октомври. Община Павликени отваря вратите си за учениците от двете гимназии в града.

Младият кмет за един ден ще бъде от СУ „ Бачо Киро”, а председателят на Общинския съвет – от ПГАТ „Цанко Церковски”. Двете училища ще излъчат и заместник-кметове. Млади хора застават на местата на секретаря на общината, директорите на дирекциите „Устройство на територията и строителство“ и „Бюджет и финанси“ и отделите „Хуманитарни дейности“, „Регионално развитие“, „Общинска собственост“ и „Правно обслужване“.
Денят на ученическото местно самоуправление започва в 8:30 ч. До обяд всеки от учениците ще придружава титуляра на длъжността си в ежедневната му работа. За 11 ч. е предвидена оперативка, по време на която младият кмет ще провери напредъка в работата на колегите си.

Тържественото заседание на Общинския съвет започва в 14 часа. Местният парламент ще заседава в присъствието на кметове на кметства, общински съветници, общинска администрация и гости.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *