Спорт

Кадрови промени предстоят в „Локомотив“ през зимата

С поне двама-трима футболисти ще се раздели горнооряховският „Локомотив“ след края на есенния полусезон, съобщи президентът на клуба Георги Бижев.

„Ще се опитаме да запазим ядрото на отбора, като ще се дава повече шанс на младите, особено на тези от нашата школа. Мисля, че отдавна не сме имали толкова местни момчета в отбора и искаме те да израстват“, коментира той.

„Железничарите“ ще запълнят паузата в първенството, предизвикана от участието на националния отбор в Лигата на нациите с контролна среща. Съперник на горнооряховчани ще бъде „Арда” (Кърджали), като проверката е насрочена на 13 октомври (събота) от 11:00 часа на стадиона в Мъглиж. Двата клуба са се договорили за проверката, тъй като вече изиграха срещата помежду си в първенството. В VI кръг на Втора лига „Локомотив” гостува в Кърджали и загуби с 0:3 при дебюта на новия треньор на „Арда” Стойчо Стоев.

В момента и двата отбора са в подем. „Арда” беше сочен за фаворит в групата, но започна неубедително първенството. Под ръководството на Стоев кърджалийци вече са на трето място в класирането. „Локомотив” пък направи три поредни победи след напускането на треньора Тодор Киселичков при Марин Байчев.

В клуба работят и за разширяване на базата, като вече са започнали процедури за изграждане на футболно игрище с изкуствено покритие – част от програмата на УЕФА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *