Новини

Двадесет и пет ученика от пет училища поеха управлението на община Свищов в Деня на българската община

Ученици от петте средни училища в крайдунавския град бяха част от инициативата „Ден на отворени врати в община Свищов“ по повод Деня на българската община. По покана от страна на общинското ръководство, учениците заеха 25 длъжности в общинска администрация и за час поеха управлението на Общината.

Младите хора бяха приети в Зала 1 от кмета на Свищов Генчо Генчев и председателя на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов, които ги приветстваха с добре дошли и ги въведоха накратко в отговорната работа на общинска администрация.

Секретарят на Общината Любомира Петрова съобщи на учениците, какви позиции ще заемат и ги запозна с титулярите на съответните длъжности. Любознателните младежи посетиха кабинетите на общинските служители и се запознаха с работата и служебните им задължения.  В непринудени разговори и добро настроение те разбраха за отговорните задачи, пред които са поставени ежедневно представителите на местната власт и общинска администрация. Кметът Генчев сподели с колегата си Мартин Иванов, че като кмет е важно да работи така, че да се ръководи от интереса на гражданите и след себе си да остави следа, която да кара хората да  го споменават с добро. Председателят на Общински съвет д-р Кристиян Кирилов пожела на младите хора да растат отговорни и да не се притесняват да отстояват своята гражданска позиция, защото някои от тях един ден най-вероятно ще бъдат следващите общински съветници и управници на града.

След като прекараха повече от час в сградата на община Свищов, учениците си тръгнаха с нови впечатления, подаръци от Общината и заредени с много емоции. Пожеланията към всички тях бяха да следват упорито мечтите си, да се учат добре и да вярват в своя успех.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *