Новини

СУ „П. Р. Славейков“ в Трявна е домакин на млади еколози от Испания, Гърция, Италия и Франция по проект BEECOS

Кметът на Община Трявна Дончо Захариев приветства млади еколози от пет европейски държави, участващи в съвместен проект по програма Еразъм + със Славейковото училище в Трявна.

От 14-ти до 20-ти октомври 2018 г. СУ „П. Р. Славейков“ в Трявна е домакин на учебните дейности по проект Възпитаване на млади еколози: Bringing up new eco-scientists /BEECOS/.

Проектът е стратегическо партньорство с екологична насоченост между пет училища от европейски държави:

Institut Ramon de la Torre, град Торедембара, Испания;
1о Esperino Epal Trikalon, град Трикала, Гърция;
Liceo Attilio Bertolucci, град Парма, Италия;
Lycee Clos Maire, град Бон, Франция;
нашето училище СУ „П. Р. Славейков“, Трявна.

Проектът е одобрен и финансиран от Европейската комисия на Европейския съюз с договор сключен с Национална агенция „Център за развитие на човешките ресурси“, София.

Дончо Захариев поздрави младите хора и ги приветства с добре дошли в прекрасния ни балкански град. Той изрази радостта си от участието на ученици от пет европейски държави, между които и България, в съвместен проект по програма Еразъм +, която е изключително ефективна и позволява на младите хора да пътуват в цяла Европа и да обменят опит и идеи помежду си, както и да ги осъществяват на практика.

Захариев отбеляза, че младите хора са „туптящото сърце“ на обединена Европа и те трябва да бъдат подкрепяни, насърчавани и подпомагани, за да осъществяват своите идеи.

Кметът на Трявна проведе и среща с преподавателите, участващи в проекта, на която обсъдиха добри практики в областта на младежките политики.

По време на третата учебна среща по проект „Възпитаване на млади еколози (BEECOS)“ в Трявна учениците ще участват в различни дейности, посветени на кинетичната енергия и възобновяемите източници на енергия. Те ще посетят културните и образователни забележителности на Трявна, Етъра, Шипка, Соколския манастир и Царевец. Младежите ще имат възможност да разгледат вятърната ферма на Алпик Енергия България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *