18 четения

Ученици поеха управлението на Община Елена

За един учебен час ученици от ХІІ „а” клас на СУ „Иван Момчилов“ влязоха в ролите на общинари и се запознаха отблизо с работата на ръководството, директори и експерти от общинската администрация. Инициативата е от няколко години, а поводът е Денят на българската община.

Преди да поемат управлението, младите хора и директорът на училището Димитринка Кузманова бяха посрещнати в заседателната зала от общинското ръководство. Кметът инж. Дилян Млъзев ги запозна с естеството на работа и предизвикателствата на местната власт. „Да си общинар трябва да носиш усещането за тази работа, а да станеш кмет е необходимо да си повярваш, че можеш да промениш нещата, а хората да ти гласуват доверие да го сториш. Това може да стане със силен екип в общинската администрация“ – каза градоначалникът и прикани младите хора да споделят проблемите си и дадат препоръки.

Колко е горещ столът на кмета, макар и за час, разбра Кристиян Петков, на когото инж. Млъзев окачи и кметската огърлица.

Негов заместник-кмет по хуманитарните дейности стана Николета Савова. В ролята на секретар на общината влезе Теодора Маринова. С финансовия контрол се зае Мима Анастасова, а с бюджета – Цветина Славкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *