14 четения

С благотворителни акции във Велико Търново ще бъде отбелязан Световният ден на прехраната

С благотворителни акции във Велико Търново ще бъде отбелязан Световният ден на прехраната /16 октомври/, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.
В клубовете на пенсионера и инвалида в селата Балван и Въглевци, дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“ в партньорство с община Велико Търново ще предостави пакети с хранителни продукти, а студенти по специалността „Медицинска сестра“ във великотърновския филиал на Варненския медицински университет ще мерят безплатно кръвното налягане и кръвната захар на хората.
Обществена инициатива в подкрепа на хората в нужда ще се състои и в центъра на Велико Търново. В обедните часове доброволци от БЧК ще даряват порции с храна. Продуктите са осигурени от Домашен социален патронаж към общината.
От общината припомнят, че Домашният социален патронаж предоставя храна на близо 400 души в 14 населени места и на 60 потребители на социални услуги. В Обществената трапезария във Велико Търново над 70 социално слаби и крайно нуждаещи се хора всеки ден получават топъл обяд.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *