Времето

Слабо захлаждане и незначителни валежи след четвъртък; като цяло остава топло за сезона

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7. За В. Търново се очаква минимална температура около 6. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23 гр. За В. Търново се очаква максимална температура около 21. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.6 гр. през 2012 г., а най-ниската измерена минимална е минус 0.2 през 1959 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 31 минути и ще залезе в 18 часа и 34 минути. Фаза на Луната: седем денонощия след новолуние.

И в сряда ще преобладава време с незначителна облачност. След обяд над централните части на Северна България облачността временно ще се увеличи. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр., максималните – между 20 и 23 гр. В четвъртък и петък ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. На места са възможни слаби превалявания от дъжд (ръмеж). Ще духа слаб вятър, предимно от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр., максималните – между 16 и 19 гр. В събота ще преобладава време с незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 гр., максималните – между 18 и 21. В неделя и понеделник ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. На места са възможни слаби превалявания от дъжд (ръмеж). Ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр., максималните между 13 и 16 гр.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник и сряда ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 11 гр. В четвъртък и петък ще има променлива до значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб вятър, в четвъртък от южната четвърт, в петък от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се задържат около 11. В събота ще има незначителна до променлива облачност и ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. В неделя и понеделник ще има променлива до значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *