ОУ „Димитър Благоев“ посрещна гости от четири държави

28 УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ИТАЛИЯ, УНГАРИЯ, ПОЛША И ТУРЦИЯ ПРИСТИГНАХА ВЧЕРА В ОУ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“. Великотърновското училище е домакин на поредната работна среща по проекта „Математиката никога не е била толкова забавна“, по който школото работи от миналата година. Средствата по проекта са 22 815 евро и са по програма „Еразъм +“. „Математика във форми“ и „Математика и спорт“ са двете теми, които ще бъдат акцент в работната среща във Велико Търново. Търновското училище организира работилници, ателиета, работни кътове и открити уроци, които нагледно показват колко лесно и приятно децата учат математика, докато се забавляват.

Специален Ден на спорта ще имат домакините и техните гости. Децата и учителите ще се забавляват на Ксилифор и в Арбанаси. Докато са в старата българска столица, децата ще гостуват в семействата на свои съученици. Ще имат възможност да видят най-красивите забележителности във Велико Търново, за тях ще има специално излъчване на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“ и разходки до Трявна, „Етъра“ и Дряново. Всички участници ще гостуват и на областния управител проф. д-р Любомира Попова.

Визитата в България ще завърши с благотворителния базар с продукти, изработени от ученици, учители и родители по време на едноседмичния престой в ОУ „Димитър Благоев” с кауза „Да подкрепим училищните таланти” и мото „Направи добро, където и да си! Това е част от доброто, което обединява света!”.

Последната визита по проекта е през месец април в Истанбул – Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.