7 четения

Посланиците на Египет и на Палестина уважиха празниците на Севлиево

Н. Пр. посланикът на Арабска република Египет у нас Моайад Фаталах Елдали и Н. Пр. посланикът на Държавата Палестина д-р Ахмед Ал Мадбух бяха сред официалните гости на празниците в Севлиево.

Египет имаше щанд, на който беше представена магията на Египет, а шеф-готвачът на египетското посолство смая минувачите с гозбите си в кулинарното състезание в съботния ден. По време на официалната среща в общината двамата с кмета на Севлиево д-р Иван Иванов обсъдиха възможностите за сътрудничество в различни сфери и постигнаха договорка за начало на официална кореспонденция, която да доведе до опознаване и задълбочаване на взаимоотношенията. Двете страни си размениха подаръци и обсъдиха бъдещ културен обмен, както и следващо включване на гостите в празниците на Севлиево.

Посланикът на Палестина пристигна заедно със семейството си в неделния ден, когато Севлиево чества Ден на града. Националният ансамбъл на Палестина „Алкаумия“ изнесе концерт за севлиевци след официалната церемония на пл. „Свобода“.

„Радостен съм, че положихме начало на добър диалог с посланиците на Египет и Палестина и се надявам в близко време това да допринесе за разширяване на контактите в много сфери с общини в двете страни“, каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

Фотограф: Минчо Тодоров

Източник: Община Севлиево

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!