Млади авиомоделисти от Горна Оряховица станаха втори в България

ТРИ МЕДАЛА ЗАВОЮВАХА ДЕЦАТА НА СК „МОДЕЛИСТ“ – ГОРНА ОРЯХОВИЦА, НА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО АВИОМОДЕЛИЗЪМ ЗА ДЕЦА. НАДПРЕВАРАТА СЕ ПРОВЕДЕ В ЛОВЕЧ И СЕЛО ВЪЛЧИТРЪН ПРЕЗ УИКЕНДА.

Два златни медала спечели Стоян Йосифов, който грабна заслужено победите в клас „Тренкорд“ и „Кордов Акробат“. В „Тренкорд“ той постигна скорост от над 180 км/ч и изпревари с голяма разлика конкуренцията. Стоян дебютира с победа и в клас „Кордов Акробат”, където показа добър пилотаж като за първо състезание и спечели първото място. От следващата година той ще се състезава при юношите и ще представя България на европейското първенство в Пазарджик догодина.

Освен Стоян успехи постигнаха Никол Цанкова и двама дебютанти – Виктория Николова и Николай Николов. Никол Цанкова се представи добре, като в последния пети старт драматично изпусна сребърния медал в клас Р-30 (малък гуменяк) и остана на трето място. Освен нея участие за първи път взе и осемгодишната Виктория Николова, която се представи впечатляващо за възрастта си. Никол и Виктория заеха съответно 5-о и 6-о място в клас F1H. Най-трудна задача имаше Николай Николов, който води неравна битка с по-големите батковци в клас HLG (метателен планер), но се представи отлично като за първо състезание.

В отборното класиране отборът на СК „Моделист“ зае второто място след отбора на „Моделклуб“ – Ловеч.

С. МАРИНОВ

Сн. личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *