МОН избра община Свищов да открие Националната седмица на четенето 2018 | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

МОН избра община Свищов да открие Националната седмица на четенето 2018

Публикувана на: 16.10.2018г. 469 прегледа

В рамките на седмицата са предвидени десетки инициативи за свищовските деца и ученици, свързани с книгите, четенето и образованието

На 22 октомври в град Свищов ще бъде открита официално Националната седмица на четенето. Тя се провежда за  четвърта поредна година в изпълнение на  Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.). Министерството на образованието и науката избра град Свищов да даде старт на образователната инициатива, имайки предвид факта, че Свищов е известен като град на будители и дарители, оставили богато културно наследство след себе си. За образователните институции от общината това ще е особена чест.
Във връзка с предстоящото събитие, децата от детските градини ще изнесат празничен концерт в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ и ще участват в  изложба на тема „Детски приказки“, която ще бъде подредена в залата на художествена галерия „Николай Павлович“. В рамките на деня ще бъде проведен  „Ден на отворени врати за деца от предучилищна възраст“ в ДГ „Радост“, ДГ „Васил Левски“ и ДГ „Чиполино“– гр. Свищов. Специални гости се очаква да пристигнат от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Велико Търново, представители на редица културни и образователни институции.
До края на седмицата в пет тематични дни се предвиждат десетки инициативи за децата и учениците от свищовските градини, училища и библиотеки, свързани с книгите, четенето и образованието.

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!