334 четения

Кариерата на един магистрат. Съдия Теодор Милев потресе България с условната присъда за двама убити пешеходци

Преди 11 г. го хванаха да кара пиян, съдиха го за престъпления по служба, накрая му броиха 60 000 лв. и го върнаха в съда

ТЕОДОР МИЛЕВ Е СЪДИЯ ОТ КАРИЕРАТА. Бил е председател на съда в родния си град Горна Оряховица, после управлява Окръжния съд във В. Търново. По времето на 63-годишния днес магистрат Съдебната палата в старата столица имаше славата на място с колоритно барче на партера, където се предлагаше алкохол. Едва след като той вече не бе съдебен шеф, кръчмата бе премахната. Съдия Милев обаче влезе с лоша слава в публичното пространство през 2007 г. Тогава бе заловен в Горна Оряховица да кара леката си кола с 1,7 промила алкохол. В началото на март 2010 г. Окръжният съд във Варна окончателно осъди съдията на 6 месеца пробация и поправителен труд за същото време плюс 10% удържане от заплатата, като времето на наказанието не се признава за трудов стаж. За това престъпление магистратът обаче не бе отстранен от работа.

ПРЕДИ 8 Г. ПРОКУРАТУРАТА ИЗНЕНАДВАЩО ПОВДИГНА ОБВИНЕНИЕ на бившия съдебен шеф Милев и на вещо лице за престъпления по служба и нанесена вреда на бюджета в размер на 27 000 лева от 2004 г. до 2007 г. Вещото лице Симеон Симеонов пък бе изправен пред Темида, защото определил месечен наем за 72 кв. м в центъра на старата столица от 216 лв. на месец вместо за 923 лв. Правистът и експертът извършили неправомерните действия заради облаги в полза на бившия огняр на Съдебната палата Христо Анев, пишеше в обвинителния акт на Софийската градска прокуратура. Въпросните бараки до съда във В. Търново бяха съборени по времето на следващия съдебен шеф Даниел Минов.

ТЕОДОР МИЛЕВ БЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ КАТО СЪДИЯ ВЪВ ВТОС С РЕШЕНИЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ до приключване на въпросното наказателно от общ характер дело. След това магистратът бе напълно оправдан по него, а съдебният съвет го върна на работа. Като компенсация за времето, през което е бил отстранен от длъжност, му бяха платени близо 60 000 лв. заради това, че не е бил на работа близо 24 месеца. Така съдия, хванат да пие и да кара и осъден за това и после подсъдим за престъпление по служба, бе върнат в храма на Темида и продължи да правораздава. Ще го прави още две години, защото магистратите у нас се пенсионират на 65 г.

ПОСЛЕДНАТА ПРИСЪДА, КОЯТО СКАНДАЛИЗИРА социалните мрежи и всички медии, беше 3 г. условно с 5 г. изпитателен срок за смъртта на двамата мъже на тротоар в Горна Оряховица. 20-годишният Красимир и 40-годишният Димитър бяха прегазени от млад шофьор на 18 г. преди една година. В началото на октомври съдебен състав на ВТОС с председател Теодор Милев определи условното наказание за Антон Иванов, който вече е на 19 г. Той се призна за виновен и делото мина по съкратеното съдебно следствие. Случаят нямаше да стане национален скандал, ако бащата на Красимир не бе написал сързераздирателното си писмо до различни медии срещу тази присъда, която ще се обжалва. Предвиденото наказание за причиняване на смърт при катастрофа е от 5 г. до 15 г. лишаване от свобода. Престъплението се води неумишлено все още въпреки бунта на близки на жертви в цялата страна. Но Теодор Милев е приел, че за две жертви и едно ранено момче при тази пътна драма може да се даде условна присъда!

ПРОКУРАТУРАТА СЪЩО ЩЕ ПРОТЕСТИРА УСЛОВНАТА ПРИСЪДА, съобщиха вчера от институцията. Искането е за ефективно наказание, защото шофьорът е управлявал автомобила със 72 км вместо позволените 50 км в града. Заради това се качил на тротоара и е сгазил двамата пешеходци, от които Димитър загива на място, а Красимир два дни по-късно в болница, без да излезе от кома. В колата на Антон Иванов е бил 15-годишен младеж, който бе тежко ранен по време на катастрофата.

Нели СУКОВА

12 коментара за “Кариерата на един магистрат. Съдия Теодор Милев потресе България с условната присъда за двама убити пешеходци

 • 17.10.2018 в 13:59
  Permalink

  всички съдии във ВТОС са бандити и са там заради далаверата

  Отговор
 • 17.10.2018 в 16:59
  Permalink

  Е заради такива сме на тоя хал, защото такива са по върховете в цялата страна…

  Отговор
 • 17.10.2018 в 17:07
  Permalink

  Искам да питам 2 неща: 1: Като са му дали такава сума той подадели данъчна декларация и плати ли данъка на тази сума?; 2: Значи ли тази сума, че заплатата на съдията е 2500 лв. на месец ( 24х2500=60000) и наистина ли този човек заслужава от нашите данъци Ние да му плащаме такава сума за такава некадърна работа и във вреда на нас – обикновените данъкоплатци?! Надявам се НАП и прокуратурата да се самосезират….

  Отговор
 • 17.10.2018 в 19:03
  Permalink

  Бойко е виновен,че такива ги назначава???

  Отговор
 • 17.10.2018 в 21:22
  Permalink

  Срам и позор ! Проклятие и за града и за България е това чиновниче-касичка !

  Отговор
 • 17.10.2018 в 21:22
  Permalink

  Като четем за подвизите му през годините изглежда като идеален за Върховния съд. Удобен човек, който за пари ще отсъди „каквото трябва“. Ей с такива хора е пълен държавният апарат и затова сме напреднала държава с розови перспективи.

  Отговор
 • 17.10.2018 в 21:53
  Permalink

  Точно заради такива боклуци от съдебната власт никой не вярва на българския съд, а България стана синоним на гнусно корумпирана държава. А този е само един от многото за измитане!!!

  Отговор
 • 17.10.2018 в 22:45
  Permalink

  Не мога да разбера как пияница ще раздава правосъдие, то и едно правосъдие де … тегля му куршума и на него и на лапето дето е убило хората и край!

  Отговор
 • 18.10.2018 в 11:04
  Permalink

  Замислете се тоя съдия след всичките му изпълнения кой го е върнал на работа? Себеподобните му – явно не са по-стока.

  Отговор
 • 18.10.2018 в 11:05
  Permalink

  ЗАТОВА, НЯМА ПРАВОСЪДИЕ В БЪЛГАРИЯ ,ПЛАТИ ЛИ СЕ ,КОЛКОТО И ДА СИ ВИНОВЕН СЪДИЯТА ЩЕ ТЕ ОПРАВДАЕ ,НАЙ -ВЕЧЕ СЪДИЯ МИЛЕВ!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *