Робот говори за изкуствения интелект пред парламентарна комисия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Робот говори за изкуствения интелект пред парламентарна комисия

Публикувана на: 17.10.2018г. 362 прегледа

Малкият робот Пепър беше поканен да говори за изкуствения интелект на изслушване пред парламентарната комисия по образованието, което се случва за пръв път в Обединеното Кралство, предава Франс прес.
Симпатичната човекоподобна машина е със снежнобял цвят и черни топчести очи, като на гърдите си носи таблет. Пепър беше поканен на изслушване пред парламентарната комисия по образованието и трябваше да отговаря на въпроси за изкуствения интелект – четвъртата индустриална революция.
Като истински джентълмен Пепър най-напред се представи на депутатите: „Казвам се Пепър и съм робот с постоянно местопребиваване в университета в Мидълсекс“.
На въпроса дали човекът все пак ще бъде фактор в свят, който ще бъде управляван от изкуствения интелект, роботът отговори с успокоителен глас: „Роботите ще играят важна роля, но ние все още ще имаме нужда от компетентността, присъща за хората. Те ще продължат да усъвършенстват технологиите!“
След като бе изслушан, Пепър остана в залата и внимателно следеше дебатите, като насочваше главата си към взелите думата оратори.

Източнник: БТА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!