16 четения

Робот говори за изкуствения интелект пред парламентарна комисия

Малкият робот Пепър беше поканен да говори за изкуствения интелект на изслушване пред парламентарната комисия по образованието, което се случва за пръв път в Обединеното Кралство, предава Франс прес.
Симпатичната човекоподобна машина е със снежнобял цвят и черни топчести очи, като на гърдите си носи таблет. Пепър беше поканен на изслушване пред парламентарната комисия по образованието и трябваше да отговаря на въпроси за изкуствения интелект – четвъртата индустриална революция.
Като истински джентълмен Пепър най-напред се представи на депутатите: „Казвам се Пепър и съм робот с постоянно местопребиваване в университета в Мидълсекс“.
На въпроса дали човекът все пак ще бъде фактор в свят, който ще бъде управляван от изкуствения интелект, роботът отговори с успокоителен глас: „Роботите ще играят важна роля, но ние все още ще имаме нужда от компетентността, присъща за хората. Те ще продължат да усъвършенстват технологиите!“
След като бе изслушан, Пепър остана в залата и внимателно следеше дебатите, като насочваше главата си към взелите думата оратори.

Източнник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *