87 четения

Стефани Бижева с бронз от международен турнир в Македония

С бронзов медал се завърна младата великотърновската шахматистка Стефани Бижева от международен турнир за деца и юноши в Македония. Състезателката на ШК „Етър“ се пребори за отличието при много силна конкуренция сред 91 участници от 6 държави. От 11 до 14 октомври на Охридското езеро се проведе младежкият турнир „Ласкер“ – до 18 години, който традиционно събира деца от балканските държави. Те играха по швейцарска система на стандартен шах в 7 кръга и контрола от 90 минути плюс 30 секунди на ход.

Ученичката от СУ „Емилиян Станев“ и държавна шампионка за миналата година – Стефи, влезе в призовата тройка в групата си с 4 точки от 7 кръга.

Междувременно в Плевен през уикенда открит турнир по шахмат събра 49 участници от страната, сред които гросмайстор, международни майстори и много национални майстори. Контролата за игра бе 50 минути плюс 10 секунди на ход. Отлично представяне записа 9-годишният Мартин Кънчев, който завърши с 2,5 точки от 7 кръга. Той бе сред най-малките състезатели, но успешно натрупа точки за българския рейтинг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *