11 четения

Свищовски самодейци с телевизионни видео клипове

 

В ефира на една от популярните национални телевизии вече се излъчват музикалните изпълнения на няколко свищовски изпълнители и състави. Преди седмици екип на музикалната телевизия „Фен Фолк ТВ” беше в Свищов, за да направи видео снимки на самодейците. Инициативата е на общинското ръководство, което има за цел да популяризира местните творци и тяхното творчество. Предвид профила на телевизията изпълненията са в областта на българския фолклор и градската песен. Изборът на изпълнители бе определен на база от активното им присъствие на артистичната сцена, множеството участия във фестивали и събори, както и отличията, завоювани в различни конкурси. Честта да представят Свищов в национален ефир имат младите изпълнители от трио „Нове“, ДЮТА „Огнени ритми“ и артцентър „Творецът“, както и винаги ентусиазираните представители на групите за стари градски песни към ККП с. Царевец, ККП „Щастливеца“ и ККП „Нове“ в Свищов.

Снимките са направени на емблематични места в Свищов, с което се цели да се покажат не само талантливите изпълнители, но и забележителностите на града. Сред местата, на които беше снимачният екип, са – къща музей „Алеко Константинов“, местността Калето, парк „Паметниците“ и централната градската част на Свищов.

С тази проява Общината засвидетелства уважение към изпълнителите и признателност за техния труд и постижения. От друга страна, кадрите, уловили и показващи забележителностите на града, се явяват добро средство за популяризирането на Свищов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!