Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 19 – 25 октомври

Динамична седмица, която изисква от нас търпение и сдържаност

 

Здраве: Започнете деня си днес със спорт или разходка в парка, за да стимулирате кръвообращението, а през уикенда се обградете с приятна компания и не си внушавайте болести. Избягвайте да вземате без причина лекарства, както и прекомерната употреба на алкохол, която може да доведе до депресивни състояния впоследствие. През новата работна седмица сме подвластни на движението на Луната в Овен и предстоящото пълнолуние в Телец. Опитайте да не се палите от нищото за дреболии и пазете нервите си, за да си спестите проблеми с високо кръвно налягане или силно главоболие. Не стойте прекалено пред компютъра или телевизора, както и не прекалявайте с взирането в мобилния телефон. Реагирайте на всеки проблем спокойно, за да бъдете здрави и в добра кондиция.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, понеделник, вторник и сряда, за да расте косата ви по-бързо, и четвъртък, за да намалите темпото й на растеж. Коламаска можете да направите днес, в понеделник, вторник и четвъртък. Масажи: Лечебни – сряда и четвъртък. В понеделник и вторник направете масаж на слепоочията и зоната около клепачите и между очите, особено ако чувствате тежест и главоболие. Обеци и татуировка: Забранено е татуирането на тялото през уикенда. Сауна и парна баня: Луната няма отношение към тези процедури.

Хранене и диета: Поддържайте нормална хигиена на хранене, като подбирате добре продуктите, с които готвите своите гозби. През уикенда не прекалявайте с приема на алкохол и тонизиращи кофеинови напитки, защото може да се отрази зле на организма. Добра идея е да стартирате диета или дългосрочен хранителен режим в понеделник, вторник или сряда. Бъдете сигурни в успеха си и в това, че ще го спазвате дълго време, а резултатите ще са видими до месец. В сряда настъпва пълнолуние в Телец. Въпреки благоприятната фаза на Луната за диета ще сме податливи на хранителни изкушения от всякакъв тип. Желанието ни е да си угодим, да си хапнем вкусно и да задоволим глада си с най-различни ястия. Добрата новина е, че дори и да прекалим няма да ни се лепи – нали е пълнолуние.

Основни звездни аспекти: В следващите дни Луната гостува във Водолей, Риби, Овен и Телец. Да внимават всички, родени в някои от тези знаци, защото за тях предстои възможност да отворят нова страница. Всъщност за всички шансовете за прелистване на страница са налице от понеделник нататък, когато Луната навлезе в Овен. Можете да започнете отначало, да търсите нови полета и да промените нещо. Колкото и мъничко да е то, ще ви дари с щастие и удовлетворение.

Като цяло седмицата е динамична и носи развитие. Вятърът духа напосоки, което е опасен режим, защото всяко разтваряне на платната с идеята да тръгнете напред носи и риск вятърът да ги разкъса и да ви остави като корабокрушенци насред нищото. Ключът към успеха е в благата дума. Меркурий тази седмица изиграва основна роля на небето, но транзитът му в Скорпион изисква от нас да се научим на търпение, сдържаност и владеене на нервите. Защото думите сега режат като нож, а заради ретроградната Венера последствията във взаимоотношенията може да са необратими. Внимавайте как говорите, как се изразявате и дали ви разбират правилно. Правете го с добро и за добро. Днес Меркурий е в квадратура с Марс и в тригон с Нептун. Първо мислете, след това говорете. Възможно е да се изкушите и използвате скрити тайни, които някой ви е споделил като приятел, в своя полза. Ще загубите гласувано доверие, а и ще нараните чужди интереси. Бъдете честни и не играйте двойна игра. През новата работна седмица се задава опозиция между Слънцето и Уран на фона на пълнолунието в Телец. Мислете разумно и така правете всеки свой избор. Не се изкушавайте да градите своето щастие на гърба на чуждото нещастие. Последствията могат да са пагубни. внимавайте какви думи изричате и към кого ги насочвате. Не си създавайте излишни врагове и не помагайте ваш близък да отвори нова страница, в която вие вече не съществувате.

 

ОВЕН

Не бъдете прибързани

За вас предстои важна седмица. В сферата на личните взаимоотношения сега сте насъбрали някои тайни, които не желаете да доверите на никого. Те ще си останат за ваша лична консумация така или иначе. Избягайте от напрежението, като стоите настрана от различни конфликти и точки с пресичане на интереси. През новата работна седмица ви чака прогрес, но и сериозна опасност да се подхлъзнете на динена кора. Внимавайте. Ще получите неочаквано предложение, което рискувате да приемете прекалено прибързано, понесени от опиянението на въодушевлението. Сериозно можете да си навредите, ако не обмислите постъпките си с човек, който вече е минал по този път. А вие имате такъв наоколо. Само се огледайте.

 

ТЕЛЕЦ

Трансформации

За разлика от миналата, тази седмица ще е доста по-динамична и наситена със събития седмица. Меркурий сериозно се е заселил в дома на личните ви взаимоотношения и там гради своята стабилност, въпреки че квадратурата му с Марс може малко да наруши хармонията, поставяйки някои професионални задачи на прицел пред личните. Ще трябва да обърнете повече внимание на служебен ангажимент, което до болка ще влоши ситуацията вкъщи. Не се палете и от малкото, а говорете спокойно и обяснете на половинката, че така се налага. Пълнолунието в Телец е знак, че около вас се случват трансформации, за които не се чувствате подготвени. Сякаш не вие, а някой друг диктува събитията и обстоятелствата, в които се намирате.

 

БЛИЗНАЦИ

Натоварена седмица

За вас се очертава силно натоварена и напечена седмица. Иска ви се напрежението да ви отпусне, но няма как да се получи поне на този етап. Меркурий играе главна роля в звездната обстановка през идните дни, а това е вашата планета управител. Очаквайте и вие да сте в центъра на вниманието или поне да започнете някои дела, които ще ви поставят в центъра съвсем скоро. Предпазвайте се от един евентуален сблъсък с човек, който има влияние в обществото и на който не му се нрави вие да успеете. Избягайте ловко, използвайки своята словоохотливост, за да не паднете в мрежата му. В сферата на личния ви живот също седмицата е динамична, но там вие ровите, търсите и сте повече от мнителни. Понякога това ви вреди.

 

РАК

Разместване на пластовете

И за вас следа динамична седмица. Намираме се пред пълнолуние, което този път се увенчава и с опозицията между Слънцето и Уран. Повече от сигурно е, че ще ви се наложи да зарежете своите стари възгледи и виждания, които вече са демоде. Настройте се на нова вълна. Вятърът духа и посоката е разнообразна. Накъде ще ви отведе, е Божа работа, но трябва да сте подготвени. Разместването на пластовете ще бъде факт още в първите работни дни от новата седмица, за това се опитайте през уикенда да отморите достойно. Той е спокоен и ви носи позитивни преживявания и емоции в семейството. Насладете му се.

 

ЛЪВ

Основна промяна

Следващата седмица е значителна както за вас, така и за всички хора около вас и вашето работно място. Тя засяга изцяло сферата на кариерното ви развитие и изисква да се изявите или по-скоро да вземете едно правилно решение, определящо до голяма степен вашето професионално бъдеще. Звучи доста сложно, но вие сами ще се убедите в колко удобен момент идва шансът ви да зарежете всичко и да се насочите в една изцяло нова дейност, а тя да ви зарази с ентусиазъм и очаквания. Внимавайте, защото прекомерното ви внимание към служебния живот кара личния да страда, а това неминуемо ще доведе до излишни разправии и напрежение. Избягайте такава ситуация.

 

ДЕВА

Социални контакти

Очаква ви раздвижена седмица в сферата на социалните контакти. Ще ви се налага да водите разговори, да търсите възможности за постигане на диалог с хората около себе си. Меркурий е основен участник в аспектите на небето, а това е вашата планета управител. Поставя ви в центъра на вниманието и събитията. Не е изключено да се срещнете с хора, които не сте виждали от доста дълго време. Заредете се позитивна енергия от тази среща. Пълнолунието в Телец бележи новата работна седмица като доста напрегната в социалната сфера – срещи, обсъждания, разговори и дори скандали ще съпътстват вашето ежедневие. Но всичко ще завърши учудващо добре, така че няма от какво да се притеснявате.

 

ВЕЗНИ

Бъдете внимателни

Намирайки се в нов период, вие все още не сте наясно, какво да правите с живота си. Опитвате това, онова, но нямате ясна и точна концепция за всяко ваше действие. Обърнете се към себе си, към своите вътрешни убеждения и желания и ги поставете на масата. На светло, за да станат реалност. Пазете се от финансови загуби през следващата седмица. Предприемането на непремерени рискове може да доведе до лоши последствия, като стопи спестяванията ви до минимум. Дори и да сте в нов период, сега не е благоприятно време за стартиране на частен бизнес. А търсещите работа са на обратния полюс. Те тъкмо сега ще получат желаното обаждане с предложение за мечтана работа.

 

СКОРПИОН

Нови хоризонти

За вас предстои доста значима седмица. Струпването на планети във вашия знак е причина да се чувствате мотивирани, самоуверени и с доза готовност да предприемате рискове. Квадратурата между Марс и Меркурий ви кара да се чувствате неудобно на мястото си в момента. Това е и поводът да търсите нови полета за изява, нови хоризонти и да разширите мащаба си на действие. Вие сте можещи, а присъствието на Венера, Юпитер и Меркурий във вашия знак са основа и можете да стъпите на здрава почва. Не забравяйте интересите си. Пълнолунието в Телец ще ви помогне да се реализирате по най-добрия възможен начин.

 

СТРЕЛЕЦ

Време е да учите

През следващата една седмица се постарайте да наблегнете на вътрешното си равновесие и обиране на излишното напрежение чрез спорт, разходки или чрез медитация, стига да можете да го правите. Усамотявайте се по-често с книга в ръка или гледайки любими филми. Не правете неща, които ви напрягат излишно. Имате нужда от емоционално разпускане и успокоение. В същия момент, пълнолунието в Телец поставя в центъра на идната седмица важни въпроси от служебен характер. Мнозина от вас ще се опитат да подобрят състоянието си на работното място, влагайки в себе си нови знания или посещавайки курс за преквалификация. Времето е подходящо за подобно начинание.

 

КОЗИРОГ

Постигате резултати

За вас тази седмица е важна в сферата на общуването и комуникациите. Набирате скорост, обединявайки всички около себе си. Към това трябва да се стремите – към обединението, а не към разединението. Опитайте да не изливате нервите си върху другите. Основните ви притеснения отново са от финансов характер – за това, че не успявате да изпълните предварителните си спестовни планове за месеца. Съвсем скоро ще дойдат извънредни пари, които ще запълнят някои парични дупки. Пълнолунието в Телец в средата на идната работна седмица е причина да чувствате задоволство и да се сте горди с едно свое постижение. Постижение, за което работите вече половин година.

 

ВОДОЛЕЙ

Развитие

За вас следващата седмица е от особено важно значение за тази година. От една страна, струпването на планети в дома на професионалното ви развитие разкрива широк спектър от възможности в службата и от шансове да смените посоката или просто да ускорите темпото на работа. От друга страна, опозицията между Слънцето и вашата планета управител Уран в средата на работната седмица ще ви постави в ситуация да направите важен избор пред себе си. Избор, който изисква най-малко да загърбите пътя към миналото и да започнете да градите наново нещо важно в живота си. Имайте търпение, нещата ще се развият.

 

РИБИ

Разширете кръгозора

Все повече и повече осъзнавате нуждата да се обградите с нови познати, приятели. Да разширите кръгозора и средата, в която движите. Имате намерение да го направите през следващите дни, като потърсите компания, излизайки с нови хора или присъединявайки се към приятели на ваши приятели. Все отнякъде трябва да тръгнете. Психиката ви е пълна с проблеми, които трябва да бъдат разказани. Но това го направете на много доверен човек, а не на първия срещнат. През уикенда пътувайте, за да се заредите със сили и енергия, а през новата седмица се пригответе за обновление в средата ви на живот. Вие сами ще си го предизвикате.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

19 октомври. Импулсивни, прибързани и първични сте вие, родените на 19 октомври. Носите и инат, умение да влизате под кожата на хората. Ето защо, вие сте желана компания, в която винаги заемате център. За партньори в бизнеса не сте предпочитани, тъй като обичате вашата дума да е последната и не сте склонни да преговаряте в името на компромиса. Родени сте да бъдете лидери, но вземайте по малко и от критиката, която ви се отправя, за да не се окаже един ден, че живеете в измислен свят, сътворен от вашите мечти и идеи. Съгласувайте мисленето си с това на другите хора, за да не се превърнете във вечните идеалисти, които умират самотни.

Годината, в която навлизате, ви сблъсква с трудности и бариери, които своевременно се налага да преодолявате. Това е изпитателна година, която има и своя скрит смисъл – да ви научи на прецизност и старателност, да ви покаже, че живеенето за днес, без мисълта за утре не е най-правилният подход.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

20 октомври. Вие сте плахи и податливи на чуждо влияние хора. Проявявате нерешителност и това ви вреди във всеки един аспект, но до определена възраст не правите нищо, за да я премахнете от своя характер. Настъпи ли обаче преломът в живота ви, ставате други. Започвате да мислите по-трезво, по-амбицирано и смело. Тогава стартират и успехите, за които си мечтаете и които планирате през пасивната част от вашето съществуване.

Годината, в която навлизате, този път е на промени и добри перспективи. Мнозина ще пътуват в чужбина. Давайте с пълен напред!

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите. Ако сте пушачи, сега можете да спрете цигарите и да спестите някой друг лев от поскъпналия порок.

21 октомври. Радвате се на щастливи вибрации на кармична отплата от съдбата, която ви дарява с умения да общувате и да се приспособявате лесно към всички социални среди. Не са малко случаите, когато се натъквате на неподходящи хора, търсещи вашето приятелство с цел изгода и използвачество. Стойте настрана от лицемерите и не забравяйте стореното ви добро от хората, които наистина ви обичат! Оценявайте не само материалното, а и духовното в живота си.

От днес заживявате в годината на Венера, която ще ви помогне да стабилизирате състоянието си, да си стъпите на краката и да продължите уверено напред. Това е прекрасна година за сключване на брак, защото вещае любов.

Здраве: Пазете гърлото, носоглътката и щитовидната жлеза.

към тях.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *