Гимназията по електроника в Г. Оряховица стана посланик на Европейския парламент

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОНИКА И ЕЛЕКТРОТЕХНИКА „М. В. ЛОМОНОСОВ” СТАНА УЧИЛИЩЕ – ПОСЛАНИК КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. Гимназията се е преборила за тази привилегия с 40 други учебни заведения в цялата страна. В момента „Ломоносов“ е единственото училище в община Горна Оряховица със статут на посланик на Европейския парламент.

Програмата за училища посланици на Европейския парламент, е най-мащабната платформа по рода си, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската парламентарна демокрация сред младите граждани в целия ЕС, като им предоставя активни знания за Европейския съюз и по-специално за Европейския парламент. Инициативата се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

Двама представители на горнооряховската гимназия – педагогическият съветник Венета Стефанова и Богдана Пашева-Куманова, учител по английски език, са участвали в Дома на Европа в София в първия семинар на училищата посланици.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *