„При Ели” – първият гръцки ресторант във В. Търново, привлича с автентична кухня и пресни морски дарове

АВТЕНТИЧНА ГРЪЦКА КУХНЯ, УЮТНА АТМОСФЕРА И ЖИВА МУЗИКА ПРЕДЛАГА НАЙ-НОВИЯТ РЕСТОРАНТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ELLIE’S („ПРИ ЕЛИ“). Заведението работи само от няколко дни, но неговите собственици Елена Памукчиева и Илия Димитров вече приемат заявки за коледни тържества и фирмени партита.

„Искахме да предложим на търновци и на гостите на града ново, интересно и привлекателно място. Във Велико Търново няма гръцки ресторант, а духът на Гърция е уникален, както и вкусът на винаги прясно приготвена храна“, споделя Елена Памукчиева, която сама е изработила всеки детайл в интериора, защото е категорична, че красотата и уютът се виждат и усещат в малките неща. И двете зали на ресторанта са украсени в бяло и синьо – традиционните за Гърция цветове, както и с много сувенири, които напомнят за море, моряци и свобода.

Само пресни морски продукти ще предлага кухнята на ресторанта „При Ели“. Гостите могат да избират измежду различни видове риба и морски дарове, които ще пристигат всяка седмица от Гърция. В менюто ще има и сладководна риба, а за тези, които не обичат рибни ястия, ще има и много гръцки специалитети с месо, казва още Елена. Тя е поверила задачата по приготвянето на всички кулинарни идеи на двама главни готвачи, единият от които 10 г. е практикувал в Гърция.

Много салати, типични гръцки предястия и разядки, основни ястия и десерти ще имат възможността да опитат гостите на „При Ели“. Освен това ресторантът предлага няколко вида узо, напитката, която гърците консумират най-често като аперитив към морските дарове. Ресторантът предлага и квалитетна българска ракия, както и различни други напитки. Виненият лист включва вина на три от най-престижните български изби, както и вината на „Бабич“ от Нова Зеландия. „Вкусът на всяко ястие може да бъде засилен, когато храната е съчетана с най-хубавото и правилно вино. Затова сме заложили на добрите изби, а и аз много обичам вино“, казва още Елена Памукчиева. Тя признава, че откриването на ресторанта за нея и за съдружника й е било истинско предизвикателство. Не само заради желанието да предложат на търновци уникална и вкусна храна, която да напомня за морето дори и през зимата, но и заради надеждата, че всички, които избират „При Ели“, ще се наслаждават и забавляват със страстта, с която го правят и гърците.

За тази цел ресторантът ще предлага и вечери с жива музика. Предстои заведението да направи обедно меню, както и разнос на храна по домовете.

„При Ели“ работи от понеделник до събота включително от 11 ч. до 23 ч. В ресторанта вече са запазени и първите дати за коледни тържества и фирмени събития. Телефоните за резервации са 0885 911 926 и 0885 911 920. Заведението се намира на ул. „Цанко Церковски“ 14 във Велико Търново.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *