Административният съд във В. Търново размаха пръст на катаджиите | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Административният съд във В. Търново размаха пръст на катаджиите

Публикувана на: 18.10.2018г. 16383 прегледа

Отмениха 3000 лв. глоба и 12 месеца без книжка, защото дрифтът не бил забранен!

ТЕМИДА СЕ СДОБИ С НОВ АБСУРД! ТОЗИ ПЪТ РЕШЕНИЕТО Е ДЕЛО на Административния съд в старата столица и не подлежи на обжалване. С него на 15 октомври т.г. се отменя наказателно постановление на началника на „Пътна полиция” в областния град за налагане на глоба от 3000 лв. и отнемане на шофьорската книжка за 12 месеца от шофьор, който е заловен на прави „дрифт” на кръстовище в града.

С. С. И. е бил засечен от пътен патрул на кръгови кръстовища многократно да подава газ и да форсира леката си кола, при което задната част се занася. Накрая МВР преди няколко месеца налага на търновеца тлъстата и рекордна глоба от 3000 лева. Той обжалва наказателното постановление пред Районния съд, който обаче потвърждава санкцията на полицията. След това адвокатите на мъжа жалят и пред Административния съд. И става чудо – трима административни съдии отменят решението на ВТРС и така тлъстата глоба пада заедно с отнемането на книжката за една година.

„Хипотетично е възможно описаното от свидетелите движение на автомобила да е в резултат от грешки и объркване на водача или желание за подобряване на шофьорските умения, а не демонстративно управление”, пише в съдебното решение. Освен това за тези търновски съдии ДУМАТА „ДРИФТ” НЕ БИЛА ВПИСАНА В ЗАКОН И ТЯ НЕ БИЛА ЗАБРАНЕНА! Така не можело да има такова нарушение, за което пътните полицаи да налагат глоби. Дрифтенето било техника за шофиране! Всеки можел да дрифти на воля, защото в нито един закон нямало описание на това нарушение!

„Такова чудо не бяхме виждала и чували! Значи повече няма да глобяваме никога, нека си дрифтят”, заявиха вчера катаджии, възмутени от въпросното съдебно решение.

Нели СУКОВА

loading...

Коментари за "Административният съд във В. Търново размаха пръст на катаджиите"

 • 18.10.2018 в 9:36

  Евала,най-накрая една добра новина ! Да обръщат внимание на истинските престъпници,не да ебават живота на хората заради 2 завъртания.

  Отговор
  • 18.10.2018 в 12:03

   Знаеш ли колко души измряха от „две завъртания“ ? Като искат да се учат – да си направят писта и да си карат на воля! Защо трябва моя живот да е застрашен, само защото на някой с общо две мозъчни клетки му е кеф да се повърти на кръговото? Да ходят на увеселителен парк. Дисниленд и подобни. Там и с главата надолу може….

   Отговор
   • 18.10.2018 в 13:54

    Къде ти е застрашен живота бе? Защо говориш глупости? Да не р карал в градът с 200? Нали пързалят с 30-40км.. Ей така като се изцепите ми иде да ви забия главите в стената.. Не казвам, че е редно да го правим в градът, но като няма къде? Сега ще кажеш, че има полигон..ми да има и знаеш ли, че са идвали и са ни гонили от там? По този въпрос какво ще ми кажеш многознайко,а? Как може из цял свят хората да има къде да карат, само нашата България няма..или и да има са в ужасно състояние и цените са космически… Като не знаеш как седят нещата не говори, ако обичаш…и аз лично съм си пързалял в градът, но единствено и само когато не е имало други автомобили или хора, които да застраша… Това, че има някой лекета, където го правят и в най-големите движения, защото си мислят, че са хванали господ за х*я е друга тема! Стига сте слагали под общ знаменател…

 • 18.10.2018 в 12:13

  сбърканяци,колко невинни човека трябва да смажат по тротоарите,че ей такива смешници и дрисльовци дето си мислят,че като дават газ онази им работа става по голяма да ги осъдят

  Отговор
 • 18.10.2018 в 12:41

  дано се удари другия път в някой стълб

  Отговор
 • 18.10.2018 в 12:52

  всеки знае че съдиите работят за комисиончета и решават в полза на който им плати повече

  Отговор
 • 18.10.2018 в 13:04

  Браво,най накрая нещо умно! Дрифт е едно а хора който немогат да карат е нещо съвсем различно!Дрифтът по никакъв начин неможе да засраши околните защото по тези кръгови в Търново с тези обратни виражи нечувани никъде в света, нява как по друг начин да се влезе!

  Отговор
 • 18.10.2018 в 14:31

  За да отсъдиш по някакъв казус не трябва ли да имаш елементарен поглед в бъдещето какъв ще е резултата от делото. И вчера и днес отсъждат в плоза на 20 годишни комплексари с 20 годишни трошляци. Едните газят и убиват хора по тротоарите. Другите създават предпоставки за катастрофи и застрашават пешеходци. То ни по тротоар да се вървиш, ни по улица да шофираш. Отвсякъде може да те връхлети някое малумно издрусано говедо ( да ме извинява животинката че я приравнявам с тея)

  Отговор
 • 18.10.2018 в 14:40

  Дали съдиите, отсъдили подобна глупост спят с чиста съвест? Подобни решения довеждат до чувство за безнаказаност, а следващия път ще има сигурна и пострадали!

  Отговор
 • 18.10.2018 в 14:54

  Тук следва известната песен – Съдията, съдията, съдията (от административния съд)- п******т!
  Хора без съвест и морал се глумят в т.нар. храм на Темида, а хората умират по улиците – мат`риялът наистина е боклучав в България!

  Отговор
 • 18.10.2018 в 15:33

  Има начин за акта просто не трябва да се пише дрифт. Да се интересуват и няма да отменят актове. Имам опит. А що се отнася до тези дето въртели с 30-40 км. ако ударят друг автомобил или пешеходец ако са мои близки- Господ на им е на помощ.

  Отговор
  • 18.10.2018 в 16:29

   Ей Ушеф, я сподели на всички, не се прави на секретен:

   При преценката на този въпрос съдът отчита обстоятелството, че управление на лек автомобил с демонстративно въртене на гуми и дрифтене в градска среда и създаване предпоставка за ПТП с другите участници в движението и преминаващите пешеходци представлява незнание на правилата за движение по ЗДвП, което да обосновава налагането на най-тежката ПАМ „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство, до успешно полагане на проверочен изпит“

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!