12 медала за "Царевец-ВТУ" от международния турнир "Бриз" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

12 медала за „Царевец-ВТУ“ от международния турнир „Бриз“

Публикувана на: 18.10.2018г. 387 прегледа

Николай Куцаров и Симеон Събев с по две шампионски титли

Над 650 състезатели от България, Египет, Турция, Сърбия, Румъния, Гърция, Молдова, Латвия, Великобритания и Хърватска участваха на международния турнир „Бриз“. Поредното си силно представяне направиха плувците на СКМП „Царевец-ВТУ“, които триумфираха с 12 медала.

23-мата състезатели на Панайот Паздерков и Даниел Стоянов спечелиха 4 златни, 6 сребърни и две бронзови отличия.

С четири медала – два златни и по един сребърен и бронзов, се отличи Николай Куцаров, който се състезава при най-малките (2008 и 2009 г.). Той стана първи на 100 метра гръб и 50 м бътерфлай, втори на 100 м съчетано плуване и трети на 50 м гръб.

Две първи и едно второ място завоюва Симеон Събев при юношите старша възраст. Победител е на 100 м бътерфлай и 100 м съчетано, втори на 50 м бътерфлай. С три сребърни отличия е Тонислав Събев – на 200 м съчетано плуване, 200 м гръб и 50 м бруст отново при юношите старша възраст.

Сребърен и бронзов медал взе Йоана Христова, която е втора на 400 м съчетано и трета на 200 м бътерфлай. Тя се състезава във възрастова група девойки старша възраст.

„Останалите ни състезатели плуваха на много високо ниво. Постигнаха лични резултати и покриха нормативи за държавните шампионати през ноември и декември. Почти всички се класираха в първите десет на различните дисциплини в отделните възрастови групи. Доволен съм от състезателите като цяло и все пак това е началото на подготовката ни – първо състезание. Предстои ни сериозна подготовка и очаквам още по-силни резултати на държавните първенства на 25-метров басейн“, коментира председателят на СКМП „Царевец-ВТУ“ Панайот Паздерков.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!