Конната база в Арбанаси посреща Държавното първенство по всестранна езда, Ирина Николова с отличие от Young Riders Academy

Държавно първенство по всестранна езда организира в петък, събота и неделя великотърновският клуб „Калоян-92“. Надпреварата за деца, юноши, мъже и жени ще премине в конната база на Арбанаси и в района около нея. Всестранната езда включва три дисциплини. По програма шампионатът стартира в петък с обездка. В събота е кросът през пресечена местност, а в неделя прескачането на препятствия. Председателят на „Калоян-92“ Мишо Костов очаква в първенството да се включат над 40 коне и ездачи от водещите клубове в страната.

Междувременно Ирина Николова се завърна от лагер за млади таланти в конния спорт – Young Riders Academy. В проявата, която се провежда от шест години у нас, вземат участие представители на 6 държави, България, Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватска и Турция. Преподаватели по време на лагера са едни от най-добрите треньори в световния конен спорт.

Специален гост в последният лагер за тази година, проведен в с. Житница, беше германката Лаура Клапаке.

В края на обучението бяха избрани и обявени тримата най-добре представили се състезатели по време на академията, а именно нашата Ирина Николова, Джоана Кларк – Румъния, и Ману Кардзич от Сърбия. Наградата за тях е да присъстват на едно от най-големите състезания по конен спорт, което ще се проведе близо до град Хановер в Германия в началото на ноември.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *