martineli

martineli

Петък и събота все още топло, от неделя се заоблачава и заръмява, но захлаждането няма да е драстично

През нощта ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб вятър от североизток, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11. За В. Търново се очаква минимална температура около 10. През деня ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. Ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Максималните температури ще бъдат между 19 и 22. За В. Търново се очаква максимална температура около 20 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8 през 1955 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.7 през 1911 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 35 минути и ще залезе в 18 часа и 29 минути. Фаза на Луната: шест денонощия преди пълнолуние.

И в събота ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. На места са възможни слаби превалявания от дъжд (ръмеж). Ще духа слаб вятър, предимно от северната четвърт, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури ще бъдат между 8 и 11, максималните температури – между 19 и 22. В неделя и понеделник ще има значителна облачност с временни разкъсвания. На места ще превалява дъжд. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10, максималните между 13 и 16. От вторник до четвъртък облачността ще се променя динамично, често ще бъде незначителна до променлива, но ще има и временни увеличения до значителна и на места са възможни слаби превалявания от дъжд (ръмеж). Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8, максималните температури – между 14 и 17 гр.

Над западните и централните части на Стара планина от петък до понеделник ще има значителна облачност, на места с превалявания от дъжд. В петък и събота ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. В неделя ще духа умерен до силен вятър от север. В понеделник ще духа силен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще се понижават от 12 в петък до 3-4 в понеделник. От вторник до четвъртък ще има променлива до значителна облачност, на места са възможни слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6-7 гр. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5-6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *