В Горна Оряховица за пета поредна година се проведе Празник на знанието | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Горна Оряховица за пета поредна година се проведе Празник на знанието

Публикувана на: 19.10.2018г. 415 прегледа

  На 18 октомври 2018 г. от 14:00 часа пред Младежки дом, гр. Горна Оряховица за пета поредна година се проведе Празник на знанието, посветен на здравословния начин на живот на младите хора.
        Празникът включваше образователни игри със състезателен характер под надслов „Ние знаем как да бъдем здрави”, с участието на 11 отбора ученици от 6-тите класове на 2 средни и 5 основни училища в община Горна Оряховица.
Инициативата се проведе в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г., като нейни организатори са РЗИ – Велико Търново, Община Горна Оряховица и Младежки дом – Горна Оряховица.
        Празникът на знанието имаше за цел да повиши нивото на здравните знания на учениците и да съдейства за формиране у тях на умения и навици за здравословно хранене, двигателна активност и начин на живот без употреба на алкохол и тютюневи изделия.
        Участниците в състезателните игри преминаха последователно през 3 пункта, където отборите бяха оценявани на базата на показаните знания и умения по зададените теми.
        Призовите места в състезанието спечелиха:
        • Първо място – Стела Генчева, Йоана Дряновска и Йоана Добрева от СУ „Георги Измирлиев“ с 50 точки;
        • Второ място – Наталия Тодорова, Светлозара Колева и Никол Ганчева от СУ„Вичо Грънчаров” с 47 точки;
        • Трето място – Мариана Петракиева, Мила Мартинова и Радослава Гроздева също от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с 45 точки.
        Всички участници в празника получиха грамоти и кошници с плодове, а победителите – съответни предметни награди, осигурени от РЗИ – Велико Търново.

Източник: РЗИ В. Търново

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *