Търновското училище "Димитър Благоев" спечели проект за 26 650 евро | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновското училище „Димитър Благоев“ спечели проект за 26 650 евро

Публикувана на: 19.10.2018г. 1599 прегледа

НОВ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ ЗА 26 650 ЕВРО СПЕЧЕЛИ ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ДИМИТЪР БЛАГОЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Проектът се нарича „Социални медии – природна среда за учене”, финансирането е от програма „Еразъм+“. Училището ще работи по него две години заедно с партньорски училища от Италия, Турция, Полша, Румъния. Над 450 ученици и 70 учители от петте държави ще участват проекта за тези две години. Те ще прилагат иновативни практики в дигиталната сфера на обучение в училище, ще дискутират ефективното и безопасно използване на социалните медии в процеса на образованието, ще предлагат алтернативни начини за прекарване на свободното време, свързани със спорт и изкуства. Всеки ученик ще направи свое дигитално портфолио, обяснява директорът на училището Надя Владимирова и допълва, че след всяка обменна визита ще бъдат издавани списание и фотоалбум.

Освен с образователната система на всеки партньор, участниците ще се запознаят с културата, традициите и обичаите на европейските държави. Първата обменна учителска визита е в Измир, Турция.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *