Американски доброволци ремонтираха отделение на болницата в Свищов | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Американски доброволци ремонтираха отделение на болницата в Свищов

Публикувана на: 22.10.2018г. 855 прегледа

Вътрешно отделение на свищовската болница МБАЛ „Димитър Павлович” бе ремонтирано от доброволци – членове на американската неправителствена организация „Хана Проджект”.

За три дни групата от 4 жени и 5 мъже успя да боядиса цялото отделение, да ремонтира и поднови осветителните тела, както и да нанесе новото обзавеждане, което също е дарение от организацията. То се състои от 15 нови болнични легла с нови матраци, протектори за предпазване на матраците, и по два комплекта нови чаршафи, възглавници и шалтета за новите и всички останали легла в отделението, които са общо25.

Ръководител на групата от доброволци отново бе американецът Дерън Уокър, който успешно се справя с тази задача вече в няколко благотворителни акции на „Хана Проджект”. Под негово ръководство през 2016 година бе изцяло подновено детското отделение на свищовската болница, а през 2017 бе променен обликът на двора на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в града.

Кметът на Свищов Генчо Генчев изрази специални благодарности към доброволците и към семейство Лидия и Тим Отри, които за пореден път се отзоваха и съдействаха за реализирането на нещо стойностно и благородно в Свищов.

loading...

Коментари за "Американски доброволци ремонтираха отделение на болницата в Свищов"

  • 22.10.2018 в 21:36

    4 jeni i 5 maje zasramiha cyala Bulgariya nishto nestava ot Bg.

    Отговор
  • 22.10.2018 в 23:12

    С уважение към хората сътворили ремонта ..да попитам т.н. кмет на Свищов, толкова ли няма пари да се прави периодичен ремонт в болницата ?! Или за всяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяякакви идиотщини се намират пари , фондове, проекти и развей прах , но за кретащата болница без родилно няма и не се полага … Иначе за снимката първа китка … Смешна и жалка работа

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *