Проф. Михаил Харалампиев откри Националната седмица на четенето в СУ "Вела Благоева" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Проф. Михаил Харалампиев откри Националната седмица на четенето в СУ „Вела Благоева“

Публикувана на: 23.10.2018г. 756 прегледа

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПОСТОЯННАТА КОМИСИЯ ПО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРОФ. МИХАИЛ ХАРАЛАМПИЕВ изнесе урок по химия и опазване на околната среда в VІІ „б” клас в СУ „Вела Благоева“. Така в търновската гимназия започна Националната седмица на четенето. Професорът говори пред децата за сътворението, за еволюцията и климатичните промени, дори и за бъдещето на обществото и училищната дисциплина. „Не помнете наизуст. Важното е да имате систематизирани знания. Аз не помня номерата на всички елементи в таблицата, но ако трябва да направя справка, бързо ги намирам върху вратовръзката ми с Менделеевата таблица. Мога обаче да напиша много химически формули, което е важното“, сподели гостът.

Проф. Харалампиев показа на учениците грамотата си за принос към Нобеловата награда за мир за 2013 г. и подари на учителя по химия и физика Кристина Ганева и на директора Ангел Янчев книгите си „Химическото оръжие“ и „Ехо от прелетелите години“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *