Учени съветват да не слагаме тоалетна хартия върху тоалетната дъска | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Учени съветват да не слагаме тоалетна хартия върху тоалетната дъска

Публикувана на: 23.10.2018г. 1561 прегледа

Учени съветват да не следваме разпространената практика, когато ползваме обществена тоалетна, да слагаме тоалетна хартия върху дъската, съобщава в. „Дейли мирър“.
Този слой, вместо да ни защити, може да ни навреди, предупреждават специалисти от нюйоркския медицински център „Лагон“. Според експерта Филип Тиерно тоалетната дъска със своята гладка повърхност носи по-малко микроби, отколкото кухненските ни мивки. Бактериите, които се въдят по дъските на тоалетни, умират сравнително бързо. От друга страна тоалетната хартия има грапава повърхност и е направена да попива, което е идеалната среда за бактериите. Хартията обикновено седи в близост до тоалетната чиния и при пускането на водата, фекалните бактерии се разпръскват във въздуха и попадат на нея. По този начин, когато покрием с нея тоалетната дъска, ние прибавяме, а не се предпазваме от бактерии.

ИЗТОЧНИК: БТА

loading...

Коментари за "Учени съветват да не слагаме тоалетна хартия върху тоалетната дъска"

  • 23.10.2018 в 19:00

    В Икеа има второ руло – с кърпички с дезифектант. Първо дезинфекцираш седалката, а след свършване на работата – и трите букви! Хартията е само за подсушаване!

    Отговор
  • 09.12.2018 в 17:54

    Сядайте върху опиканото тогава. Щом учените така казват.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *