SHADOWMAW от Велико Търново изяви в лондонски клуб, включен в топ 30 на най-добрите техно нощни заведения | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

SHADOWMAW от Велико Търново изяви в лондонски клуб, включен в топ 30 на най-добрите техно нощни заведения

Публикувана на: 23.10.2018г. 2109 прегледа

С много хъс, упорита работа и отдаденост младият търновец Георги Чаталбашев, по-известен като SHADOWMAW, печели публика и многобройни фенове. 26-годишният мъж се е устремил към световната сцена и макар да жъне успех след успех у нас и в чужбина, продължава да милее за родния си град и всеки месец идва на участия в местни клубове. Боляринът споделя, че не никога не поставял граници за мечтите си и може би затова те се реализират една след друга. От малък си представял как застава зад диджейския пулт на камиона, водещ стрийт парада за празника на Велико Търново и миналата година – бил един от тримата диджей на шествието. После „взривил“ с музиката си популярен лондонски клуб и скоро му предстои участие в Хърватия, заедно с Izabella.

Любовта към електронните звуци се загнездила в сърцето на SHADOWMAW още като тинейджър. Първоначално бил просто любител, ходел по клубове с приятели и разпускал на този музикален жанр, но впоследствие в него се прокраднала идеята да се пробва зад пулта. Вдъхновен от идолите си Spartaque и Richie Hawtin той се впуснал стремглаво към миксирането. Навлязъл в материята с помощта на интернет и така лека полека изградил собствен разпознаваем от меломаните стил. Изявите му на професионално ниво стартирали преди 3 години, като първоначално пускал музика в местни клубове.

След два успешни сезона във Велико Търново вече бил изградил името тук и го поканили да бъде сред диджеите на стрийт парада за празника на града през 2017 година,.

„Бях с ANDREZ и DOUBLE D – те са легенди на сцената. Получи се страхотно парти имаше над 10 000 човека. Чувството да бъдеш част от толкова мащабно събитие е неописуемо и наистина когато осъществиш мечта, започваш да искаш още и още“, споделя 26-годишният мъж.

Незабравим момент от кариерата му било първото посещение в Лондон. На миналия му рожден ден, се обадил промоутър, който се занимава с организирането на техно партита в Англия. Честитил му празника и съобщил, че подаръка от него е гостуване в известния клуб Egg в британската столица, който е включен в класация за 30-те най-добри техно клубове в света. Участието било за националния ни празник – 3 март.

Интересната история обаче не свършва до тук, тъй като самото пътуване до мегаполиса било осеано с премеждия и комични моменти.

„До онзи момент не бил летял със самолет. Отидох на летището с куфар с дрехи, а на рамото – раница с техниката ми. Не знаех, че трябва да се чекирам предварително онлайн и заради пропуска трябваше заплатя 55 евро. Чекираха ме  и след това ми обясниха, че куфарът е по-голям от допустимото и трябва да дам още 40 евро. Звъннах на моя приятел, който ме докара до летището и му казвам: „Има 10 минути докато затвори терминала, връщай се. Излизам през аварийния изход и оставям куфара в ъгъла, за да го вземеш и аз да се върна на време за полета“. Тръгнах да бягам за самолета и виждам как терминала се затваря, но успях да вляза. В този момент приятелят ми звъня и разказа как заради моя куфар на място са дошли от военна полиция, жандармерия, полиция, мислейки, че някой е оставил бомба“, разказа с усмивка Георги.

Така отишъл в Лондон само с дрехите на гърба си, и по точно с тениска и дънки – на минусови температури.

Участието му стартирало в пика на партито и решил да експериментира като да направи нещо, което никога не се е случвало по време на подобно събитие – пуснал химна на България, тъй като все пак било 3 март. Заведението било пълно и в същия момент във въздуха се вдигнали стотина ръце, развели български знамена и започнали да крещят с пълно гърло „Българи, юнаци“. Дори чужденците били превъзбудени от изненадата и атмосферата.

След незабравимата изява в Англия, станал управител на клуб в София, със съдействието на неговия колега Vladin. Успели да направят няколко доста успешни партита, като едно от тях с Christian Craken.

В момента е част от агенция Crypt, за която организира и участва в  партита. Освен нея, участва и в фондация „I LOVE MINIMAL TECHNO“, като си поставя за цел да продуцира своя музика и доведе в България световноизвестни техно диджеи.

Казва, че се надява един ден да пуска музика в популярните световни техно дестинации – Берлин, Амстердам, Барселона. Вижда реализация на тази мечта следвайки собствения си модел и придържайки се към своя специфичен стил на работа.

„В моята музика винаги има мистика и нещо различно. Според мен идеята на един диджей не е просто да пуска музика и хората да танцуват. В клубовете идва различни хора, всеки с различно настроение и на някакъв етап от живота си, но когато се качиш на пулта, ти контролираш умовете им с музика, вкарваш им твоята енергия и вибрации. Караш ги да са на една вълна, въздействаш им и не ги оставя безразлични към музиката“, казва SHADOWMAW.

 

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *