Държавата отпуска пари за реновиране на паметника "Майка България" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Държавата отпуска пари за реновиране на паметника „Майка България“

Публикувана на: 23.10.2018г. 582 прегледа

25 000 ЛЕВА ЗА РЕНОВИРАНЕ НА ВОЙНИШКИ ПАМЕТНИЦИ, СЕДЕМ ОТ КОИТО ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ, ОТПУСКА ДЪРЖАВАТА. С постановление на Министерския съвет най-голямата сума от 5000 лв. ще бъде заделена за обновяването на паметника „Майка България“ в старата столица, обяви вчера народният представител от ВМРО доц. Милен Михов.

„За първи път държавата дава пари за обновяване на този символ на победите във войните. Средствата ще бъдат вложени в почистване на паметника, както и за реставрация на щиковете, които отново са обект на вандалски посегателства. Ще бъдат укрепени и човешките статуи в композицията, защото има нарушение в закрепващите елементи заради ерозията и опасност фигурите да паднат“, коментира доц. Михов.

НОВИ ЗНАМЕНА ПОЛУЧИХА СНОЩИ ДЕВЕТ ОТ ДЕСЕТТЕ ОБЩИНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ НА ВМРО. Това стана малко преди началото на спектакъла „Криворазбраната цивилизация“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“, който организацията подари на търновци и гостите на града по случай 125-годишнината от основаването си. Само търновската организация запази байрака си, защото той е уникален, извезан е ръчно от Ирина Енева, която в момента е учител в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *