8 четения

125 фотографи участват в конкурса на Ротари клуб във Велико Търново

125 ФОТОГРАФИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА С ПОВЕЧЕ ОТ 500 СНИМКИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАТ В КОНКУРСА НА РОТАРИ КЛУБ. Състезанието е посветено на 80-ия рожден ден на търновската организация. Свои творби изпратиха фотографи от Велико Търново, Горна Оряховица, София, Пловдив, Варна, Плевен, Асеновград и други. Сред участниците има професионални фотографи и любители, които са снимали Царевец и Трапезица, Паметника на Асеневци, Янтра и различни кътчета от старата столица. Снимките разказват за Велико Търново през всички сезони, правени са с различни камери, има кадри, снимани с дрон. Някои от снимките са черно-бели.

Фотографът Генчо Петков е председател на журито, което два дни е работило, за да разгледа всички кадри и да ги оцени. Снимките са били оценявани по точкова система от 1 до 10. Кадрите, получили оценка над 8, ще бъдат показани в изложба, която ще бъде открита на 1 ноември в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“. Тогава ще бъдат подредени и експозициите с детски рисунки на тема „Моят Търновград“ от другия конкурс на Ротари клуб, картини на художника и почетен член на Ротари клуб Сашо Филев и пана с историята на Ротари клуб – Велико Търново, и Ротари клуб – България, с автор Цвятко Кадийски.

ПЪРВИТЕ ТРИ НАЙ-ДОБРИ СНИМКИ ОТ ФОТОКОНКУРСА ЩЕ БЪДАТ НАГРАДЕНИ СЪОТВЕТНО С 600 ЛВ., 400 ЛВ. И 200 ЛВ. Ротари клуб е предвидил и награда на публиката, която е в размер на 200 лв. Всеки ще може да даде своя глас за една от стоте най-добри снимки във Фейсбук страницата на клуба f/rotaryvt. Фотографията, събрала най-много харесвания, ще получи наградата на публиката.

Победителите в конкурса ще бъдат обявени в средата на ноември, когато е кулминацията на честванията за 80-ата годишнина на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!