5 четения

47 кубика незаконни дърва, петима задържани и 10 бързи производства резултат от спецакцията в Сухиндолско

47 кубика незаконни дърва, петима арестувани, 10 бързи производства и още куп нарушения са открити по време на еднодневната спецакция на търновските барети в Сухиндолско в понеделник. В нея са участвали и служители от отдел „Охранителна полиция” при ОДМВР – В. Търново, РУ – Павликени, и РДГ – В. Търново. Съставени са 7 констативни протокола по закона за горите, 7 акта, от тях 4 по закона за движение по пътищата, наложени са 7 глоби по фиш. Проверени са 11жилища в общината, в които са открити 47 кубика незаконни дърва, за което са образувани бързите производства. От тях 7 са за съхранение на незаконно добити от другиго дърва за огрев без горска марка. Други три бързи производства са образувани за превозване с каруци на незаконно добита дървесина.

В хода на проверката е изяснено, че дървата са незаконно отнети от района на ябълкова градина в близост до с. Върбовка. По време на проверките е открит и притежаван боеприпас. Къщата в Сухиндол била обитавана от четирима мъже на възраст 19, 21, 22 и 24 години. Боеприпасът е за огнестрелно оръжие, за което обитателите на жилището не представили необходимото разрешително. По случая е започнато досъдебно производство.

Спецакциите срещу незаконния добив на дървесина ще продължат и в други общини на територията на ОДМВР – В. Търново, поясниха още от полицията вчера. В тях участват маскирани полицаи от тактическото звено на областната полиция, което бе формирано миналата година със заповед на директора ст. комисар Д. Машов.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!