ОУ „П. Р. Славейков“ влезе в нов образователен проект за пестене на енергия в училищата

В НОВ ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПРОЕКТ ЗА ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯТА В УЧИЛИЩЕ ВЛЕЗЕ ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Проектът ще продължи две години и е насочен най-вече към децата от прогимназиалния етап на обучение, които ще се научат на основните начини за спестяване на енергия.

Екип от български и германски експерти днес ще гостува в търновското школо, за да направи подробно обследване на училището и на начините, по които то харчи енергията си. След това групата ще направи и предписания къде могат да бъдат направени запаси и как може да бъде спестена електроенергия. Училището ще получи различни измервателни уреди, които след това ще останат собственост на школото и материали за работа, коментира директорът Данка Борисова. И допълва, че учители от училището вече са започнали обучение по проекта в София.

Проектът се изпълнява в България от Националния доверителен екофонд като част от широка европейска инициатива, подкрепена от Федералното министерство на околната среда на Германия. В проекта „Мост между действията за климата на европейско и на местно ниво“ участват образователни институции от Чехия, Румъния, България и Германия, а в други дейности за обмяна на опит между общини участват също и Гърция, Полша и Португалия. Директният партньор на нашия доверителен екофонд за дейностите в България е берлинският Независим институт по околна среда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.