4 четения

„Топлофикация-ВТ” АД с пълна готовност за новия отоплителен сезон

Твърденията, че топлото е най-скъпо във В. Търново, са манипулация

 

„Топлофикация-ВТ“ АД има пълна готовност да започне новия отоплителен сезон 2018/2019. Съгласно нормативната уредба общото включване на отоплението във Велико Търново може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура на външния въздух по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване през следващите 7 – 10 дни. Дружеството следи изменението на климатичните условия и ще реагира съобразно тях и в съответствие с нормативните изисквания.

При наличие на желание от страна на клиентите на дружеството отоплението може да бъде пуснато и преди настъпването на трайно застудяване. За целта е необходимо да се представи в „Топлофикация-ВТ” АД заявление и протокол с взето решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранно включване на отоплението. По този начин потребителите преди настъпването на нормативно определените условия ще могат да ползват услугите на централното отопление.

Преди пускането му обаче е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да запълнят източените. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Важно е да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. Ако има изгаснал дисплей на уред, абонатите трябва да се свържат с топлинния счетоводител.

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат предварително включване на отоплението. За това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление до „Топлофикация-ВТ” АД. Същата е процедурата и за останалите стопански обекти – управляващият дружеството следва да изпрати писмено заявление. Допълнително, дружеството довършва ремонти, които ще обезпечат сигурността, качеството и непрекъсваемостта на отоплението в отоплителния сезон на територията на Велико Търново.

Въпреки твърденията в други медии потребителите във Велико Търново не плащат най-високи цени за топлинна енергия. След повишението на цената на природния газ с 14% цената на топлинната енергия за клиентите на „Топлофикация-ВТ” АД е повишена с едва 4.39% – до 93,24 лв. за МВтч. Видно е от официално публикуваните цени на страницата на КЕВР, че тази цена е далеч по-ниска от цената, която е определена за други отоплителни централи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!