Спорт

В Лясковец домакините доминираха и бележеха

„Левски“ (Ляск.) – „Удар“ 5:1

 

Шест гола и осем картона оставиха отпечатък върху срещата в Лясковец, която, ако се съди по-резултата, трябваше да е минала лежерно, но не бе така. Двубоят тръгна отлично за домакините, които през първия половин час си осигуриха три попадения аванс. Мартин Йорданов вкара за 1:0 в 7-ата минута, завъртайки технично топката от пряк свободен удар над стената. На 2:0 покачи Иван Иванов в 15-ата минута, оставен непокрит да стреля с глава след центриране от фал. Грешка при изнасянето на топката от играчите на „Удар“ позволи на Шенол Краев да се разпише за 3:0 в 34-тата минута почти на празна врата. Междувременно капитанът на гостите от Бяла черква – Мирослав Тотев, бе в основата на две-три опасни ситуации пред вратата на „Левски“, но не успя да се разпише. Шут на Валери Йорданов пък профуча над гредата на Добрин Костов.

Веднага след почивката Иван Иванов бе изведен сам срещу вратаря на „Удар“ и не му остави шансове да спаси, покачвайки на 4:0.

Напрежението ескалира на терена в 75-ата минута, когато Стефан Стефанов от състава на гостите блъсна и ритна Пламен Тонев, който бе с гръб към него. Реферът Георги Давидов отстрани и двамата от игра – първият за интервенцията, а лясковският футболист за провокация.

Веднага след като страстите се успокоиха и играта бе възстановена, Тихомир Савов намали на 1:4, а в 82-рата минута Веселин Баев оформи крайното 5:1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *