Лятото се завръща с много слънце и високи температури

През нощта ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който до вечерта постепенно ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 6 и 10. За В. Търново се очаква минимална температура около 7 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от западната четвърт, който привечер ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 21 и 22. За В. Търново се очаква максимална температура около 21 гр. Атмосферното налягане ще се задържи без изменение. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 32.8 гр. през 1960 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 4.9 през 1979 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 43 минути и ще залезе в 18 часа и 18 минути. Фаза на Луната: първа четвърт след пълнолуние.

В събота ще има променлива облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от юг, на моменти ще бъде тихо. Дневните температури ще се повишават и минималните ще бъдат между 6 и 10. Максималните температури ще бъдат между 21 и 25. В неделя и понеделник ще има предимно висока облачност. Във вторник привечер облачността от запад ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. В сряда облачността ще намалява и ще бъде предимно висока. Минималните температури ще бъдат между 9 и 14. Максималните температури ще бъдат между 22 и 26. През целия период ще духа слаб вятър без определена посока, а на моменти ще бъде почти тихо.

Над западните и централните части на Стара планина има незначителна до променлива облачност , в неделя и понеделник – висока. Във вторник привечер облачността от запад ще се увеличи и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 12.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.