7 четения

Махат опасни пешеходни пътеки, слагат легнали полицаи из Велико Търново

ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, НЕЗНАЙНО ЗАЩО РАЗЧЕРТАНА ВЕДНАГА СЛЕД ОСТЪР ЗАВОЙ, ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТА. Това реши на свое заседание общинската комисия по организация на движението, транспорт, сигурност и обществен ред, председателствана от заместник-кмета на старата столица проф. Георги Камарашев. Темата със зебрите, осевите линии и организацията на движението в града бе една от водещите на последното заседание на местния парламент. От администрацията обясниха, че опасната пътека, която подлежи на изтриване, е разположена точно между стадион „Ивайло“ и ПМГ по ул. „Славянска“, само на метри от завоя към ул. „Захари Стоянов“.

В района край северния вход на стадион „Ивайло“ предстои да бъде разчертана нова пешеходна пътека. За определяне на точното й местоположение и свързаната с нея организация на движение в кръстовището между улиците „Захари Стоянов“ и „Тодор Балина“ ще бъде сформирана комисия.

ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ АДВ. НИКОЛАЙ ИЛЧЕВ ПЪК ПОКАЗА ПО ВРЕМЕ НА СЕСИЯТА НА КОЛЕГИТЕ СИ И НА КМЕТСКИЯ ЕКИП КЛИПОВЕ за това как се полага маркировка у нас и в чужбина. Според него в старата столица на зебрите и осевите линии не се слагат абразивни частици, които предпазват от подхлъзвания и светят нощем. „Много често стават инциденти даже след лек дъжд, а сега влизаме и в зимен сезон. Представете си, ако пешеходец падне, като пресича, колко лесно може да се озове под гумите на автомобил“, обясни Илчев. Според кмета Даниел Панов при нас се ползвали по-евтини материали заради липсата на средства. Градоначалникът предостави и данни за организацията на движението в града. Според него само за последните два месеца са поставени или подменени близо 100 знака, а догодина кметството ще поръча легнали полицаи заради джигити по улиците „Никола Габровски“ и „Краков“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!