6 четения

След 170 000 лв. за 5 години от общината Хуманитарна гимназия продължава да е в будна кома

15 000 ЛВ. ДОФИНАНСИРАНЕ ПОЛУЧИ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. За последните пет години това училище е получило вече близо 170 000 лв. допълнително към бюджета си. Дадените му сега 15 000 лв. ще трябва да са достатъчни за приключване на календарната година.

В момента в Хуманитарна гимназия се обучават 43-ма ученици, разпределени в пет паралелки. Четири от тях са професионални и специалността, която момчетата и момичетата учат, се нарича „Изпълнител на термални процедури”. Една от паралелките е хуманитарна и в нея учениците са седем. Най-малко са осмокласниците, които са едва пет ученици.

ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИН ЧАС ВЧЕРА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ДИСКУТИРАХА ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БЪДЕЩЕТО НА НАЙ-СТАРАТА ГИМНАЗИЯ В ГРАДА. За пореден път стана ясно, че не само на това училище, но и на цялата община й е нужна честна и стройна стратегия за развитие на средното образование. Общинските съветници признаха, че положението в училището не просто е трудно, а е плачевно и че не може в Хуманитарна гимназия 90% от учениците да учат термални процедури.

„Директор съм само от два месеца и аз заварих тази ситуация в гимназията, която вие дискутирате в момента. Искам обаче да ви уверя, че следващата година пари няма да ви искам, защото се надявам да успея да направя две пълни паралелки. Едната ще бъде професионална с две специалности в нея, втората ще бъде хуманитарна – също с две специалности“, заяви от трибуната на Общинския съвет директорът на училището Павлин Витанов, който се появи на заседанието по желание на съветниците, които поискаха да чуят и неговия глас. Г-н Витанов обясни, че в гимназията е пристигнало дарение да бъде оборудван професионален кабинет. Той вече е започнал да води преговори с лекарски организации за професионалната паралелка и с преподаватели от Великотърновския университет – за хуманитарната.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *