4 четения

Създаване на фонд „Младежки дейности“ предлагат съветниците от БСП

ДА БЪДЕ СЪЗДАДЕН ОБЩИНСКИ ФОНД „МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ“, КОЙТО ДА ФИНАНСИРА ИНТЕРЕСНИ И НЕСТАНДАРТНИ ИДЕИ НА МЛАДИ ХОРА В СТАРАТА СТОЛИЦА, предложи вчера общинският съветник Валерия Дончева. Предложението й беше провокирано от дискусиите около вдигането на таксите за услугите, които предлага Младежкият дом в старата столица.

Съществува вече такъв фонд „Култура и изкуство“, който разполага с 50 000 лв., които биват разпределяни на проектен принцип, припомни още Валерия Дончева и заяви, че това е първото предложение на групата съветници от БСП за новия бюджет на общината, чието обсъждане предстои. На последната сесия Валерия Дончева поиска да разбере какви средства е отделила общинската администрация за последните близо 8 години за подобряване на материалната база на Младежкия дом и колко отделя за дейности.

ОКОЛО 1,5 МЛН. Е ПОЛУЧИЛ МЛАДЕЖКИЯТ ДОМ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ 2012 Г. ДО СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА. От тях има средства за издръжка и на сградата, и на персонала, заяви кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов. Той обясни, че таксите в тази младежка институция не са променяни от 2011 г., а сега вдигането им се налага поради факта, че Младежкият дом вече е регистриран по ДДС. „В града има още 300 клуба, в които децата танцуват и спортуват и заплащат за това, без ние да субсидираме дейностите на тези клубове. Трябва да има споделена грижа между родителите, ръководителите на различните дейности и общината, за да бъде и отговорностт поделена“, категоричен беше търновският кмет. Той заяви още, че предложението за вдигане на таксите е оформено след проведени разговори с родители и ръководителите на всички школи в Младежкия дом. А там в момента работят 18 души на щат и още 20 преподаватели, които са на граждански договор.

Предложението за промяната в таксите ще влезе на следващата сесия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!