Търновските художници представиха луксозния си каталог

ЛУКСОЗЕН КАТАЛОГ, ПОСВЕТЕН НА 70-АТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ПРЕДСТАВИТЕЛСТВОТО НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ХУДОЖНИЦИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, беше представен снощи в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Изданието е съфинансирано от Община Велико Търново по програма „Изкуство и култура“.

Художници от пет поколения са включени в изданието. То представя 214 творци с 440 техни произведения. Сред художниците от миналия век има такива, чиито творби са национално богатство.

Каталогът е издаден в „Абагар“ и е предвиден за разпространение в специализирани културни и обществени институции, библиотеки, университети, галерии в България и извън пределите на страната.

По повод годишнината си търновските художници подредиха и три представителни изложби във Велико Търново, в Плевен, на „Шипка 6“ в София. В изложбите взеха участие 149 художници с 323 творби в цялото многообразие на пластичните и визуални изкуства – живопис, скулптура, графика, рисунка, илюстрация, графичен дизайн, керамика, витраж и артстъкло, артинсталация, фотография и текстил. Експозициите представиха търновски художници, започнали творческия си път още през 70-те и 80-те години на миналия век, както и млади автори, които участват в творческия живот на града в последното десетилетие.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *