Ученици от СУ „Георги Измирлиев” участваха в Португалия в проект на „Еразъм +”

Ученици от десети клас от гимназията в Горна Оряховица, прекараха една седмица в град Томар в Португалия по проект на програма „Еразъм +”.

Заедно с връстниците си от Полша, Испания, Турция и Португалия децата участваха в дейности по проект „Как да предотвратим насилието над деца със специални образователни потребности” по европейска програма за образование, обучение, младежи и спорт „Еразъм +“. Учениците от страните партньори бяха подготвили кратки представления по темата за насилието и участваха в конкурс за писане и представяне на стихове против насилието в училище.

Участниците в срещата признаха, че такива проекти дават възможност на всички деца, включително и на тези със специални образователни потребности, да развиват социалните си умения и знанията си по чужд език, да приложат на практика наученото в часовете по английски, да опознаят чужди страни и култури, да разширят мирогледа си, да ценят и уважават „различните”.

С участието си като координатор в този проект, но също така и като партньор по още три по програма „Еразъм +”, СУ ”Георги Измирлиев” дава възможност на учениците си да развият умения, които ще ги направят конкурентоспособни на пазара на труда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *