Прокуратурата разследва присвояване на 10 000 лв. в „Локомотив” Г. Оряховица

Прокуратурата в Горна Оряховица е разпоредила проверка за присвояване на 10 000 лв. общински пари, отпуснати от местния парламент за бивш футболист, научи „Борба“. Това разкритие е направил Стефано Кунчев пред информационна агенция „Блиц“ на 18 октомври т.г. В интервю бившият футболист на „Локомотив” в железничарския град обяснява как е завел дело и осъдил клуба за въпросната сума.

Оказа се, че докато съм бил контузен, общината ми е гласувала 10 000 лева бонус като вид стимул. Аз дори не съм разбрал за това нещо. Ръководството на Локомотив (Горна Оряховица) си усвоява общински пари, това е. Дори ме бяха подписали на документа, фалшифицирайки го, и съдията по делото назначи експертиза. Не знам кой е прибрал тези 10 хиляди лева.

След година и два месеца най-после успях да спечеля делото след заведения граждански иск. Направих го повече и заради момчетата, които също бяха ощетени. Получих пари, които, разбира с, не бяха това, което имах да вземам. Но по-важното е, че спечелих делото и правдата възтържествува“, казва в интервюто си 27-годишният футболист, който сега играе в друг отбор в страната.

„Вярно е, че сме се самосезирали и сме образували проверка по този случай след интервюто на Кунчев. Тепърва твърденията ще се проверяват от полицията“, каза районният прокурор на Г. Оряховица Даниела Харитонова.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *