Тийнейджърка от търновско училище издаде първата си поетична книга

ДЕБЮТНАТА СИ ПОЕТИЧНА КНИГА „ЗАТОЧЕНА ЛЮБОВ“ ПРЕДСТАВИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА СЕДМИЦА ИВАНЕТА ПЕЙКОВА. Тя е ученичка в ХІІ клас в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново и учи в паралелката по организация на хотелиерството.

17-годишната авторка представи първата си книга пред свои съученици и приятели в гимназията, в която учи, и разказа на всички, че пише от три години. „Влюбих се и любовта се оказа голямата провокация за мен. Всички стихове в книгата са посветени на момчето, което обичам и на любовта като чувство“, разказва момичето. И допълва, че в книгата освен стихове, има и кратки есета, които също са посветени на любовта.

Учителят по български език и литература Любомир Минчев и инж. Славка Проданова, която преподава на Иванета по специалните предмети, са представили книгата. Преди година Иванета спечели Националния конкурс за защита на личните данни. Темата на състезанието, в което участваха повече от 250 произведения на ученици от цялата страна, беше „Какво другите знаят за мен?”, а търновката тогава се пребори за първото място със своя оригинален разказ.

Между две професии – педагогика и журналистика, се колебае младата авторка все още. Каквото и да избере обаче, тя е решила да го учи във Великотърновския университет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *